2018 február 25.

Vincze Balázs hosszabbított

Hosszú időre kötelezte el magát Vincze Balázs, aki tele van tervekkel.

© Unger Tamás

Fotó: aligator.hu / Unger Tamás

A férfi Ob I újoncához tavaly csatlakozott Vincze Balázs, méghozzá szakmai igazgató lett a szombathelyieknél. Idén júniusban járt volna le a szerződése, de a héten hosszabbítottak vele, ráadásul 2022-ig, ezt a klub hivatalos honlapján jelentette be.

Juhász Tibor, az AVUS elnök elmondta: tavaly nyár óta hivatalosan is szakmai igazgatóként dolgozik nálunk, és olyannyira elégedett vagyunk a munkájával, és szeretnénk a még jobban stabilizálni a szombathelyi vízilabda helyzetét, hogy a 2018. június 30-án lejáró szerződését további négy évvel, 2022. június 30-ig meghosszabbítottuk. De most azt mondom: nem bánnám, ha szerepvállalása majd több mint négy évig tartana. Olyan szakmai múlttal, tapasztalattal rendelkezik, ami megsüvegelendő, kevesen vannak, akik ennyire értik a vízilabdát, még kevesebben, akik bevállalnának egy, a fővárostól távoli munkát. Feladata nem változik, továbbra is a klub szakmai munkájáért felel és noha nem hiszem, hogy egy év múlva vasi tájszólása lesz, de még több időt tölt majd Szombathelyen – közölte a klub első embere.

Vincze Balázs leszögezte, nagy várakozással tekintek az előttünk áll időszakra. Felmerülhet a kérdés: melyik csapatot viszem tovább? Nos, semelyiket és mindegyiket. Az elmúlt fél évben beleszoktam a szerepembe, így valamennyi csapatunkhoz közel érzem magam. Ezt a kapcsolatot szeretném továbbvinni és még szorosabbra fűzni.  Abszolút alkotó munkának tekintem ezt a pozíciót. Szombathelyen 15-18 éve kezdett el vízilabdával foglalkozni a klub, így megfelelő alapot kaptam a munkához. Szeretnénk még több gyereket beáromoltatni a sportágba, az ő kinevelésükkel megfelelő alapot, utánpótlást biztosítani a felnőttcsapat számára.  Juhász Tiborral korábban azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy a felnőttcsapattal minél jobban szerepeljünk, ezáltal példaképeket állítsunk a gyerekek elé. Lássák, hogy hová lehet eljutni. Ugyanakkor nagyon fontos kritérium, hogy a helyi utánpótlásból kikerülő játékosokra kell támaszkodnunk. Persze mi is tudjuk, hogy ez nem elegendő, ezért van szükség határon belülről és külföldről érkező vízilabdázókra is. Úgy gondolom, a klub vezetésének erre a szezonra sikerült jól összeraknia a keretet, amely méltóan képviseli a szombathelyi vízilabdát. Szeretnénk minél feljebb és feljebb lépni, a négy éves ciklus vége felé már akár felsőházas csapattal is rendelkezhet Szombathely – mondta Vincze Balázs.

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek