2014 október 28.

Vincze Balázs: “A továbbjutás Szolnokon dőlhet el”

Szerdán és pénteken az OSC otthonára figyel a hazai pólósvilág, ugyanis Bajnokok Ligája-meccset, majd bajnoki rangadót rendeznek a Nyéki Imre-uszodában. Vincze Balázs, a hazaiak vezetőedzője esélyekről, egyik kulcsjátékosának sérüléséről és arról is beszélt, mit érzett, amikor megtudta, a Szolnokkal kell játszaniuk a Bajnokok Ligája főtáblájáért.

vinczeb

Az OSC hívei azt remélik, hogy a nagy menetelés végén győztes hadvezérként ünnepelhetik Vincze Balázst (Fotó: OSC/Facebook)

Két rendkívüli jelentőségű meccset is vív ezen a héten az OSC. Az elsőt rögtön szerda este, amikor az újbudaiak a Bajnokok Ligája főtáblájára jutásért a Szolnokkal küzdenek meg, ennek a párharcnak az első összecsapását rendezik 18.45-től a Nyéki Imre-uszodában. Pénteken pedig a bajnok Eger vendégeskedik ugyanott, a bajnokság 5. fordulójában, 18.30-tól. Vincze Balázs vezetőedző a két nagy derbi előtti várakozásokról beszélt.

“A Bajnokok Ligájában, a Szolnok ellen egy nagyon fontos találkozót vívunk, míg a bajnokságban az Eger ellen egy fontosat – kezdte mondandóját Vincze Balázs. – A két mérkőzésből álló selejtezőn nincs javítási lehetőség, a bajnokságban még lehet, bár egy-egy meccs ott is sok mindenről dönthet. Másfél hete derült ki, hogy a Szolnokot kapjuk ellenfélnek a Bajnokok Ligája főtáblájára jutásért, rögtön azt követően elkezdtünk készülni ellenük.

A vezetőedző hozzátette, számított arra, hogy a Szolnokot kaphatják a párharcban.

“Valahogy éreztem, hogy könnyen megint magyar párharc lehet a nemzetközi kupában. Egyrészt amikor a Szolnok kikapott a Kragujeváctól, már tudható volt, a másodikként jut tovább a csoportjából, tehát akár velük is találkozhatunk. Másrészt mostanában már több magyar párharc is volt. Három éve, még a Szeged edzőjeként volt részem hasonló szituációban. Akkor a csoportba összesorsolták a Szegedet, a Vasast, az Egert és a szerb Partizán Belgrádot. Akkor sikerült csoportelsőként továbbjutnunk, és most is bízom a továbbjutásban. el kell ismernem, hogy sokan Szolnokot esélyesebbnek tartják, és valóban remek keretük van.”

Az esélyekről egyértelműen nyilatkozott az OSC mestere.

“Azt remélem, hogy egy jó meccset játszunk velük szerdán este, és az én átiratomban egy jó meccs azt jelenti, hogy nem szenvedtünk vereséget. Hogy ez pontosan milyen eredményt jelent, azt most nem tudom megmondani. Mindenképpen úgy gondolkodom, hogy a továbbjutás a szolnoki találkozón dől majd el.”

st3

Decker Ádámnak (balra) és Vincze Balázsnak össze kell dugnia a fejét, mivel lephetik meg az ellenfeleket (Fotó: OSC, Balogh Máté)

“Igaz, hogy találkoztunk már mindkét csapattal a szezon során, de azért azok nem ugyanazok a meccsek voltak, mint amiket most fogunk játszani, így újra fel kellett készülnünk ellenfeleinkből. A nagyváradi tornán játszottunk a Szolnokkal, a kupában az Egerrel. Akárcsak mi, a másik két csapat egyaránt nagy vérfrissítésen esett át az új szezonra, talán még a Szolnok a legkevésbé, ahová, ezt idézőjelben mondom, csak hat új ember érkezett. Mi még nem vagyunk készen, de talán a vetélytársak sem – de sok időnk nincs, ha nagy terveket szeretnénk megvalósítani ebben a szezonban” – mondta el a felkészülésről Vincze Balázs.

Egy hiányzója lehet az orvosegyetemistáknak: a csapat új-zélandi centere, Joseph Kayes játéka erősen kérdéses, az ő hiánya biztos, hogy rosszul érintheti az orvosegyetemistákat.

“Amikor Joseph két-három hete megsérült, akkor nekünk azt mondták, hogy négy-hat hetes kényszerpihenőre kell, hogy számítsunk. Ennek alapján mondhatom, a papírforma az lesz, ha nem tud játszani. Ott lesz velünk, a fiúkkal együtt most bevonul egy szállóba, hogy közösen készüljünk fel a nagy meccsekre, de az ő rehabilitációja nem arra van kihegyezve, hogy most egy Bajnokok Ligája-találkozón harcba szállhasson. A bajnoki két nappal később van, tehát annyival több ideje jut a felépülésre. Arra a kérdésre sem tudom a választ, hogy esetleg egy rövid időre mégis beküldhetem-e a medencébe. Mindezekre majd közvetlenül a meccsek előtt lesz felelet” – zárta mondandóját a derbik előtt Vincze Balázs.

 

 

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek