2015 április 14.

Világliga: vélemények a magyar – görög után, 1. rész

A magyar válogatott százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg csoportját a világliga selejtezőjében, miután 12-11-re legyőzte Görögországot. A vizipolo.hu a parázs csata főszereplőit kérdezte.DSCN1267

Nagyon népszerűek voltak a magyar válogatott tagjai Győrben, a fiúk számtalan autogramot osztottak ki a görögök legyőzése után. 

Benedek Tibor szövetségi kapitány: Készültünk az emberhátrányos szituációkra, ugyanis a görögök jók ebben a játékelemben, és ez a meccsen is kiderült. Izgalmas volt, összességében elégedett vagyok.

Varga Dániel: Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, azt kaptuk, amit vártuk. Az első félidőben a védekezésünknek köszönhetően tudtunk vezetni, és azt kell, hogy mondjam, a tizenegy kapott gól ellenére hátul nyertük meg a meccset.

Gór Nagy Miklós: Fantasztikus volt a közönség, öröm volt játszani előttük. Azt beszéltük a többiekkel, hogy milyen csodálatos az uszoda, nekem nagyon tetszik, és az akusztikája az egyik legjobb az országban. Azt, hogy ma hogyan játszottunk, azt nem én akarom most elbírálni. A lényeg, hogy győztünk, a csoportot százszázalékos teljesítménnyel nyertük meg, szerintem Olaszországban, a nagydöntőn is lehet esélyünk, azért megyünk, hogy ott is diadalmaskodjunk.

Emmanuil Milonakisz, a görög válogatott játékosa: Nem voltam elégedett a koncentrációnkkal. Igaz, hogy csak egy góllal vesztettünk, de nem igazán éreztem, hogy nagy esélyünk lett volna a döntetlenre. A magyar remek válogatott, ráadásul a közönség fergetegesen biztatta a csapatukat, ez pluszban segített nekik. Gratulálok ellenfelünknek.

EMLÉKEZTETŐ

Férfi vízilabda világliga, európai selejtezők, 10. (utolsó) forduló:

A-csoport:

Magyarország – Görögország 12-11 (2-1, 4-2, 2-3, 4-5)

Győr, Aqua Sportaréna, 1200 néző

Vezette: Brasiliano (olasz), Uz (török)

Magyarország: Decker A. – Gór Nagy, Madaras 2, Salamon, Varga Dániel 2, Varga Dénes 1, Hárai 1. Csere: Erdélyi, Vámos 2, Hosnyánszky 3, Angyal 1, Német.

Szövetségi kapitány: Benedek Tibor

Görögország: Calkanisz – 2, Kiriakosz, Murakisz 3, Gunasz 3, Vlahopulosz 1, Kriszoszpatisz. Csere: Milonakisz, Delakasz, Derviszisz, Kolomvosz 2

Szövetségi kapitány: Teodorosz Vlahosz

Kipontozódott: Gór Nagy, Angyal ill. Pontikeasz, Derviszisz, Funtulisz

 

Gy. Zs., Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek