2015 február 17.

Világliga: Szoros mérkőzésen győzött a válogatott Kassán

Igen szoros mérkőzést játszott a magyar és a szlovák válogatott a mai világliga csoportmérkőzésen. A találkozón nem tudtunk elhúzni elllenfelünktől, végül 13-12-re egy góllal győztünk Kassán.

Szivós Márton (fehérben) egy góllal járult hozzá a magyar sikerhez (Fotó: MTI)

Szivós Márton (fehérben) egy góllal járult hozzá a magyar sikerhez (Fotó: MTI)

Hét góllal nyertünk november közepén Debrecenben a szlovákok ellen a Világliga odavágóján.

Telt ház fogadta Kassán a magyar válogatottat, ami a vízilabdázás egyik fellegvárának számító város Szlovákiában. Két Magyarországon játszó játékos is volt a hazaiaknál, Polovic Krisztián a Pécsben, még Lukas Seman a Szegedben edződik.

Nem úgy alakult az első negyed, ahogy vártuk. Az első gólra a hajráig kellett várni, és nem is mi lőttük. Samuel Balaz úszott meg és talált be Decker mellett, majd Durdik már a másodikat jegyezte, így 2-0 állt az eredményjelzőn. Eztán zárkóztunk, egy megúszást követően Angyal lőtt üresen a hosszúba, 2-1. Egy perc telt el a negyedből, Vámost kapott szabaddobást, aki kiegyenlített, 2-2. Seman még a szlovákokhoz ragadta a vezetést, majd Vámos ismét egalizált. A nagyszünetig ez volt a forgatókönyv, futottunk az eredmény után, Szivós szépségdíjas találatával, így 5-5 állt az eredményjelzőn a forduláskor.

A harmadik nyolc percben kezdte átvenni a magyar válogatott a mérkőzés irányítását. 6-6 után, Erdélyi majd Angyal góljával már 8-6-ra nálunk volt az előny. A záróakkordra pedig 9-7-re módosult ez. A negyedik negyedben nem sikerült elhúznunk, Polovic vezérletével mindig zárkózott a hazai csapat, háromszor is egy gólra. A hajrára 12-10 volt ide, majd a végére is megmaradt volna a közte kettő, de az utolsó másodpercekben Seman beállította a 12-13-as végeredményt.

Férfi Világliga csoportmérkőzés.:

Szlovákia – Magyarország 12-13 (2-1, 2-3, 3-5, 5-4)
Gólszerzők: Gyurik 3, Polovic 3, Famera 2, Seman 2, Zatovics 1, Balázs 1, illetve Vámos 3, Angyal 2, Salamon 2, Német 2, Madaras 1, Erdélyi 1, Szivós 1, Varga Dénes 1

Benedek Tibor, a mérkőzés után: Nehezen indult és nehezen is végződött, nagyon nehéz mérkőzés volt. Nem panaszkodom a játékosokra, hiszen azt csinálták, amit mondtam nekik. Összeségében örülök ennek a három pontnak.
A csoport másik találkozóján:

Románia-Görögország 12-18 (2-3, 3-4, 4-7, 3-4)

1. Magyarország 12 pont
2. Görögország 9 pont
3. Románia 2 pont
4. Szlovákia 1 pont

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek