2015 március 17.

Világliga: Magabiztosan győzött a Benedek-csapat Románia ellen

Könnyedén győzött a Benedek-csapata világliga csoportmérkőzésén idegenben, Romániában.  A találkozón szinte végig vezetett a magyar válogatott, az utolsó negyedben pedig már parádézott is a csapat.

magyar - roman01 miskolc

A várakozásoktól eltérően, simán győzött a Benedek csapat Romániában (Fotó: vizipolo.hu/archív)

A magyar válogatott tíz góllal tudott nyerni a decemberi mérkőzésen, Miskolcon az igaz egy másik román válogatott volt, mint ez, hiszen ott fiatalokkal szerepelt ellenfelünk.

Az első negyedből két perc telt el, mikor Deckert állították ki. A fórt pedig Negrean értékesítette. Nem tartott sokáig a hazaiak előnye, hiszen Varga Dumi maradt üresen, aki a hosszúba pattintott. A hajrában kaptunk egy előnyt, Benedek Tibor időt kért, tanárian játszottuk meg a fórt, Salamon tette be Erdélyinek, aki nem tudott hibázni. Ghiban azonban egalizált, a baloldalról lőtte ki a hosszút, így 2-2-vel mehettünk pihenni. A második negyedben két emberelőnyt is értékesítettünk, előbb Varga Dani majd Vámos volt lőtt szép gólt, így 4-2-re vezettünk a hajrá előtt. A nagyszünet előtt még tudtuk növelni a különbséget, Hosi és Német villant (utóbbi román sapkában, hiszen az övé elszakadt) majd Erdélyi is betalált, a másik oldalon Radu tudott kozmetikázni, így 7-3 állt az eredményjelzőn a nagyszünetben.

A fordulás után már 9-3 is volt ide, ezek után volt esélyünk többször is a tízedik megszerzésére, de a kapufát forgácsoltuk, a románok pedig  meglőtték a maguk negyedikét, ekkor Toni szépen forgatta be a román védőt és 10-4-re módosította az állást. Az utolsó negyedben már parádézott a csapat, hiszen Erdélyi duplájának köszönhetően már a 14-5 volt az állás. A továbbiakban még megvolt a lehetőségünk a “mócsingra” ám ez maradt a végeredmény.
A magyar válogatott az utolsó világliga csoportmeccsét a görögökkel játssza itthon április 15-én Győrben, vélhetően a csoportgyőzelemért.

Világliga, 5. forduló:

Románia – Magyarország 5–14 (2–2, 1–5, 1–3, 1–4)

Bukarest. Vezette: Vanhems (francia), Szadekov (orosz)
ROMÁNIA: Stoenescu – Negrean 2, Ghiban 1, Teohari, Radu 1, Chioveanu, Popoviciu. Csere: Popoviciu, Gheorghe 1, Remes, Szabo R., Goanta. Szövetségi kapitány: Dejan Sztanojevics

MAGYARORSZÁG: Nagy V. – Erdélyi 4, Varga Dénes 2, Varga Dániel 1, Hárai, Vámos 3, Decker Á. Csere: Hosnyánszky 1, Angyal, Német T. 1, Manhercz K. 1, Salamon F. 1. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor

Gól – emberelőnyből: 11/4, ill. 8/6

Benedek Tibor, a Digi Sportnak: A szlovák meccs után vártam egy nagy javulást, hiszen ott az emberelőnyöket nagyon rosszul használtuk ki. Nehéz összehasonlítani a két meccset hiszen ott négymeccs széria végén voltunk. Most pihentebben, okosan taktikusan játszottunk, mind az idősebbek, mind a fiatalok. Ebben az eredményben már benne van az a kétéves munka is, amit a fiatalok is végeztek már a csapattal, hiszen hónapról-hónapra újra találkozunk.

További mérkőzés ebből a csoportból:

Görögország – Szlovákia 11–6 (2–2, 4–1, 3–1, 2–2)

Tabella:

1. Magyarország 15 pont
2. Görögország 12 pont
3. Románia 2 pont
4. Szlovákia 1 pontHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek