2016 május 09.

Világliga: különleges helyszínen a szerb-montenegrói meccs

Minden bizonnyal mindkét csapat játékosai számára felejthetetlen élmény lesz a keddi nap.

banjalukauszoda02

Az ötszáz jegy alig fél óra alatt fogyott el (fotó: pkleotar.info)

Boszniában, Banja Lukán rendezik meg a Szerbia-Montenegró világliga mérkőzést. Dejan Szavics együttese már kijutott a Szuperdöntőre, így gyakorlatilag tét nélküli lesz a találkozó. A helyszín azért is különleges, mert Szerbia mindent elkövet, hogy népszerűsítse a sportágat, és saját válogatottját. Lényegesnek tartja a vezetés, hogy olyan helyszínekre is eljutassa a vízilabdát, amik eddig “fehér foltnak” számítottak a térképen vagy megerősítse a sportági bázist, jó példája volt ennek a Tour of Champions.

Természetesen a szövetségi kapitányok is nagyon várják a hétköznapinak nem mondható holnapi találkozót. “A játékosok, akik már voltak itt el voltak ragadtatva a várostól. Köszönöm kollégámnak, hogy azonnal belement abba, hogy itt legyen a mérkőzés. Biztos vagyok benne, hogy a közönség élvezni fogja az összecsapást.” – fejezte be Dejan Szavics a szerbek mestere. Vladimir Gojkovics pedig eképp nyilatkozott: “Örülök, hogy itt vagyunk. Köszönjük a vendéglátást. Azt hiszem, küzdelmes mérkőzést fogunk játszani ellenfelünkkel.” – mondta a montenegrói mester.

Tegyük hozzá, mindkét együttesben lesznek hiányzók, akár az Eb csapathoz képest, de így is veretes mindkét válogatott névsora.

A szerbek kerete:

Dimtrije Risticsevics, Lazar Dobozanov, Dusko Pijetlovics, Nebojsa Toholj, Filip Filipovics, Dusan Mandics, Viktor Rasovics, Srahinja Rasovics, Milos Csuk, Andrija Prlainovics, Gavril Subotics, Nikola Jaksics, Sava Randelovics, Radomir Drasovics.

A montenegróiak kerete:

Dejan Lazovics, Drasko Brguljan, Vjekoslav Paskovics, Antonio Petrovics, Darko Brguljan, Stefan Vidovics, Bogdan Durdics, Uros Csucskovics, Aleksandar Ivovics, Nikola Vukcsevics, Filip Klikovac, Dragan Draskovics, Miloš Scepanovics.

A holnapi program:

A-csoport

A 6. forduló programja (2016. május 10., kedd)

17.00 Magyarország-Görögország (M4 Sport, élő) (a meccsről itt írtunk…)

18.00 Románia-Grúzia

A csoport állása:

1. Görögország 15 pont
2. Magyarország 12 pont
3. Románia 3 pont
4. Grúzia 0 pont

B-csoport:

20.30 Franciaország-Spanyolország

19.00 Szerbia-Montenegró

A B-csoport állása:

1. Szerbia 15 pont
2. Montenegró 9 pont
3. Spanyolország 6 pont
4. Franciaország 0 pont

C-csoport:

Törökország-Oroszország 5-13

19.00 Olaszország-Horvátország

A C csoport állása:

1. Olaszország 15 pont
2. Horvátország 12 pont
3. Oroszország 6 pont
4. Törökország 0 pontHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek