2016 április 11.

Világliga: Hollandiába utazott női válogatottunk

Dordrecht városában vívja soros világliga meccsét a csapat. Bíró Attila szövetségi kapitány kísérletezésre is felhasználja a találkozót.

noi valogatott biroattila MTI

Öt Eb-győztes játékosát is nélkülözi a kapitány a hollandok ellen, egyben teszteli is az újakat. Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Mencziger Kata, Somhegyi Noémi és Szilágyi Dorottya a régi-új nevek a csapatban.

Valljuk meg, nem sok az esélyünk, hogy ott leszünk a világliga szuperdöntőjébe, hiszen a csoportelsők és a legjobb csoportmásodik kvalifikál, így pedig kevés a sanszunk nézve a tabellát. A mérkőzést holnap 20.30-tól rendezik TV közvetítésről nem tudunk, de amilyen hamar tudunk beszámolunk az eredményről.

Ami a további mérkőzéseket illeti, a franciák az olaszokat fogadják, míg az oroszok a görögök vendégei lesznek. A legsimábbnak ígérkező találkozón pedig a spanyolok a németeket látják vendégül.

A magyar női válogatott kerete a holland túrára:

Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros)

Mezőnyjátékosok: Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Tóth Ildikó (UVSE), Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Menczinger Kata, Somhegyi Noémi, Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Illés Anna, Takács Orsolya (BVSC)

Az 5. forduló programja (április 12., kedd):

20.00 Franciaország–Olaszország (Abbeville)
20.30  Hollandia–Magyarország (Dordrecht)
19.00  Görögország–Oroszország (Athén)
19.15   Spanyolország–Németország (Manresa)

Az A-csoport állása:
1. Hollandia 12 pont
2. Olaszország 7 pont
3. Magyarország 5 pont
4. Franciaország 0 pont

A B-csoport állása:
1. Spanyolország 11 pont
2. Oroszország 9 pont
3. Görögország 4 pont
4. Németország 0 pontHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek