2015 június 24.

Világliga: Ezúttal nem ment, vereség Horvátországtól

A magyar válogatott második csoportmérkőzésén kikapott a horvát válogatottól Bergamóban, a világliga szuperdöntőjén. Jól kezdett az ellenfél, folyamatosan kapaszkodtunk, de a nagy lövőkedvvel játszó ellenfél ezúttal jobb volt.

magyarorszag-kina01 ffimti
Az olimpiai címvédő horvátok nagy meglepetésre kikaptak a Ratko Rudics által felkészített, a hazai ötkarikás játékokra tuningoló braziloktól. A mieink simán verték az első nap Kínát, és fűthette a csapatot a reváns vágya, hiszen pár napja a római tornán kikaptunk a horvátoktól.
Érdekesen alakult az első félidő, ugyanis a horvátok megleptek minket. Vukicevic és Sukno gólja között Petkovic fórból talált be, mi pedig támadásban nem alkottunk nagyot. A kapuban Nagy Viktor kezdett, nem is védett rosszul, de elöl nem ment. Vámos és Madaras révén kapaszkodtunk, de aztán újra Loncarék jöttek, a negyed végére 5-2-s hátrányban voltunk.
Hosnyánszky bombájával és Hárai centeres találatával lett 4-6, aztán a csereként bejött Decker Attila ötöst hárított. Varga Dénes ellenben bevágott egy büntetőt, de hiába: két emberelőnyt is értékesítettek déli szomszédaink, és 9-5-re elmentek.
Benedek Tibor valogatott edzes01
Madaras és Hosnyánszky meglőtte szokásos góljait, de ez is csak arra volt elég, hogy a fordulás után csökkentsük öt gólós hátrányunkat. Jokoviccsal nem bírtunk, kapásból lőtt Decker hálójába (7-11). Páros kiállítás után Benedek kapitány kért időt, de nem sikerült közelebb kerülni, a zárónegyedre három gól volt a két csapat között.
A folytatásban sem adták alább a horvátok, továbbra is nagy lövőkedvvel és eredményesen játszottak. Varga Dénes szép gólt lőtt, de Petkovic és Jokovics is távolról suhintott a hálóba. A hajrának öt gólos hátránnyal (9-14) vágtunk neki, és ez már sok volt. Kikaptunk, de nincs veszve semmi, a lényeges kérdések ezután dőlnek el.

Világliga, csoportkör: (Bergamó, Olaszország)

Magyarország – Horvátország 12-15 (2-5, 3-4, 3-3, 4-3)Gólszerzők: Madaras, Hosnyánszky, Vámos 3-3, Varga Dénes 2, Hárai, ill. Petkovics, Sukno 4-4, Loncsar, Jokovics 2-2, Bukics, Vukicsevics, Buslje

További eredmények illetve a program:
Brazília-Kína 15-7 (3-2, 6-3, 4-1, 2-1)

A csoport állása: 1. Brazília 6 pont, 2. Magyarország 3 (30-23), 3. Horvátország 3 (25-29), 4. Kína 0

18.40: Ausztrália-Egyesült Államok
20.00: Szerbia-Olaszország

A holnapi menü:

Június 25., csütörtök:

16.00: Szerbia-Ausztrália
17.20: Magyarország-Brazília
18.40: Kína-Horvátország
20.00: USA-Olaszország

Gy. Zs.

Kapcsolódó cikkek