2015 november 16.

Világliga: Dejan Savics esélyt ad mindenkinek

A szerb kapitány kíváncsi, hogyan teljesítenek fiatal játékosai egy tétmeccsen, így néhány poszton a jól megszokotthoz képest változtatott a holnapi spanyol elleni világliga meccsre.

dejan savics

Öt nagyon fontos játékos is kimaradt a szerbek spanyolok elleni vl-keretéből, így Gocsics, Nikics, Subotics, Risticsevics és Stefan Mitrovics sem lesz ott Újvidéken. Ellenben esélyt ad a kapitány a nyáron műtéten átesett fiatal tehetségének, Strahinja Rasovicsnak, aki testvérével Viktorral ontja a gólokat a Barcelonetában. A 18 éves Nikola Jaksics úgy néz ki már kirobbanthatatlan a keretből, hiszen a világliga és a vb után sorra kapja a meghívókat. Savics még egy ereje teljében lévő játékosra kíváncsi, hiszen a 24 éves Nemanja Ubovics is ott lesz a spanyolok ellen, ő a nyáron váltott klubot és most a Bresciában játszik.

Dejan Szavics a mérkőzés előtt: Ez egy másik csapat, és nem a minőséget értem ezalatt. A fiatalabbaknak is esélyt kívnok adni, hogy nekik is meg legyen a lehetőség bekerülni az Európa-bajnoki és az olimpiai keretbe. A spanyolok egy nagyon jó csapat. Igaz, hogy nem voltak ott a Vb-n, de a Nisben megrendezett felkészülési tornán megmutatták, hogy kell velük számolni. Úgy gondolom, hogy a belgrádi Eb-n a spanyol csapat lehet a meglepetés együttes Néhány játékosuk sérülésből épült fel, és visszatért Molina is, tehát jó együttesről van szó.

A szerb válogatott kerete a spanyolok elleni világliga mérkőzésre:

Kapusok: Branislav Mitrovics, Gojko Pijetlovics

Mezőnyjátékosok: Dusan Mandic, Viktor Rasovics, Sava Randjelovics, Milos Cuk, Milan Aleksics, Dusko Pijetlovics, Nemanja Ubovics, Strahinja Strahinja Rasovics, Nikola Jaksics, Filip Filipovics, Andrija PrlainovicsHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek