2015 január 09.

Világliga: Campagna is keretet hirdetett

Az olasz szövetségi kapitány, Alessandro Campagna is kihirdette a soron következő, horvátok elleni Világliga találkozóra bő keretét. A  mester, ahogy szinte mindig, most is a Reccóban játszókra épít.

Waterpolo European Championships Zagreb 2010

Alig ért haza az amerikai túrájáról az olasz válogatott. A szövetségi kapitány máris kihirdette bő keretét a horvátok elleni, január 20-án, Torinóban megrendezésre kerülő Világliga meccsre. Campagna hat Recco játékost is behívott a csapatban, ott van a csapat veteránja, Tempesti is, de Di Fluvio és Figlioli is szerepet kaphat a meccsen.

A taljánok már ott vannak a Szuperdöntőben, tekintve, hogy Bergamóban rendezik, így csak egy csapat jut tovább az igen nehéz C-jelű gruppettóból, erre legjobb eséllyel Horvátország és Montenegró pályázik. Azonban a plávik a két ünnep között legyőzték Montenegrót Vl-meccsen, így jó formát futnak, és valószínű ha ezt a meccset is behúzzák nagy lépést tesznek Bergamo felé.

Az olasz válogatott bő kerete a horvátok ellen:

Lorenzo Bruni, Marco Del Lungo, Alessandro Nora (Brescia), Fabio Baraldi, Alessandro Velotto (Canottieri Napoli), Valentino Gallo, Vincenzo Renzuto Iodice (Posillipo), Stefano Luongo (Carpisa Yamamay Acquachiara), Tommaso Busilacchi (Como), Francesco Di Fulvio, Niccolò Figari, Pietro Figlioli, Andrea Fondelli, Stefano Tempesti, Niccolò Gitto (Pro Recco), Francesco Coppoli (Florentia).

A C csoport állása:

1. Horvátország 3 – 9 pont
2. Olaszország 2 – 5 pont
3. Montenegró 2 – 1 pont
4. Törökország 1 – 0 pont
4. Franciaország 2 – 0 pont

 

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek