2016 február 08.

Világliga: Benedek Tibor keretet hirdetett – a grúzok ellen több fiatal is szerepet kap

A jövő heti Világliga mérkőzésre férfiválogatottunk kapitánya keretet hirdetett. A mérkőzésre több fiatal játékost is behívott a kapitány.

féerfi valogatott belgrad01

Újab nagy megmérettetésre a férfi válogatott előtt

Folytatódik a válogatott szezon, igaz egy rövid időszakra, a világliga negyedik fordulóját rendezik meg. A magyar válogatott Grúziában meccsel majd. A keretben több új, de egyáltalán nem ismeretlen arc bizonyíthat, így például, Zalánki Gergő, Jansik Dávid, Fülöp Bence.

Benedek Tibor indoklása: „A keretből láthatóm ezúttal több fiatal játékos is lehetőséget kap a bizonyításra. Ennek egyrészt az az oka, hogy lássam őket éles helyzetben is, másrészt a sűrű versenynaptár miatt ezúttal tekintettel kell lennem a klubokra is, így most az idősebb játékosok közül kevesebben lesznek velünk. Fülöp Bence kivételével a többiek sokat voltak már a válogatott keretben, legtöbbjük az Európa-bajnoki bő keretben is ott volt, azaz mindenki tud mindent, meglepetés senkit sem érhet” – fejezte be a kapitány a waterpolo.hu-nak.

A mérkőzést február 16-án kedden rendezik.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa-Közgép), Bisztritsányi Dávid (A-Híd-OSC-Újbuda)

Mezőnyjátékosok: Bátori Bence, Salamon Ferenc, Decker Ádám (A-Híd-OSC-Újbuda), Jansik Dávid, Vámos Márton, Fülöp Bence, Varga Dániel (Szolnoki Dózsa-Közgép), Bedő Krisztián, Zalánki Gergő (ZF-Eger), Manhercz Krisztián (ContiTech-Szeged-Diapolo), Tóth Márton (Ferencváros-PQS Waterpolo)

A csoport állása:
1. Görögország 9 pont
2. Magyarország 6 pont
3. Románia 3 pont
4. Grúzia 0 pontHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek