2015 június 14.

Vereség a horvátoktól, második helyen végzett a Benedek-csapat a római tornán

A római torna utolsó napján kikapott a Benedek-csapat a horvátoktól. A mérkőzésen a harmadik negyed jelentette a fordulópontot. A vereség azt is jelenti, hogy második helyen zárt a csapat.

magyar-horvat MTI archiv

Tegnap az olaszokat, pénteken pedig az amerikaiakat intéztük el a Rómában megrendezett felkészülési tornán. Mai ellenfelünk is az előbb említett két csapatot legyőzte, így a mai meccs beillett egy döntőnek is, aki nyer azé a tornagyőzelem.

Legutóbb a Volvo-kupán találkozott egymással a két csapat, akkor mi nyertünk, sőt a nyári Eb-n is a csoportmeccsen diadalmaskodtunk, úgyhogy jó mérleggel várhattuk a találkozót. A mérkőzésen a tizenhét fős keretből, Manhercz, Lévai, Bátori és Jansik maradt ki.

Az első negyedben nem mondhatni, hogy sok gól született. Vukcsevics és Bedő talát csak a hálóba, így 1-1 állt az eredményjelzőn. A második nyolc percben Vámos és Hárai csavarjára csak Petkovics tudott válaszolni, így 3-2 volt ide a nagyszünetben. A fordulás után rémálomszerűen alakult a találkozó, sorra jöttek a horvát gólok, Setka, Petkovics, Vukicsevics és Sukno révén a végén még Madaras közelebb hozta a válogatottat, de az utolsó etapba visszállt a háromgólos hátrányunk. A záróakkordban nem sikerült közelebb jönnünk, sőt Burics és Sukno taláataira csak Madaras tudott válaszolni, így végül négy góllal kikaptunk.

A csapat a vereséggel a második helyen fejezte be a túrát.

Felkészülési mérkőzés:

Horvátország – Magyarország 9 – 5 (1-1, 1-2, 5-1, 2-1)

Horvátország: Pavics – Burics 1, Petkovics 2, Loncsar, Jokovics, Buljubasics, Vukicsevics 2, Buslje, Sukno 1, Paskvalin, Setka 2, Macan – Bijacs

Magyarország: Nagy – Gór-Nagy, Madras 1, Erdélyi, Vámos 1, Hosnyánszky, Salamon, Angyal, Varga Dénes, Varga Dániel, Bedő, Hárai, – Decker A.,

a másik mai meccsen:

Olaszország – USA 11 – 6 (3-2, 3-3, 2-0, 3-1)

A torna végeredménye:

1. Horvátország 9 pont
2. MAGYARORSZÁG 6 pont
3. Olaszország 3 pont
4. USA 0 pont

Sz. B.

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek