2015 február 13.

Vélemények: Benedek elégedett, kíváncsian várja a horvátokat

A magyar válogatott nagyszerű teljesítménnyel, 21-11-re kiütötte az amerikai válogatottak a Volvo-kupa első napján. A vizipolo.hu a főszereplőket kérdezte a meccs után. Benedek Tibor, Salamon Ferenc, Manhercz Krisztián, Madaras Norbert és Dejan Udovicsics véleménye!

DSCN0153

Benedek Tibor szövetségi kapitány: 21 lőtt gólnál azt tudom mondani, hogy mi lett volna ha a támadásra koncentrálunk… (A kapitány itt arra utalt, reggeli nyilatkozatában a védekezés fontosságáról beszélt – a szerk.). Koncentráltan, jól védekeztünk. Kíváncsi vagyok a holnap napra, hogy mi voltunk-e ennyire jók, vagy az amerikaiak voltak kevésbé jók.

Dejan Udovicsics, az amerikai szövetségi kapitány: Ez volt az első meccsünk 25 méteres pályán, még tanulnunk kell ezt a kisebb pályát. Annyit nyújtottunk, amennyit a magyar válogatott megengedett nekünk.

Madaras Norbert: Nagyon elfáradtunk, mindenképpen jó nekünk a kispálya, mert sok támadást tudunk vezetni, amelyekből sok gólt érhetünk el. Persze mindig van hová fejlődnünk.

Salamon Ferenc, aki öt gólig jutott: Örülök neki, hogy ilyen jól ment a játék, nem volt előre eltervezve, hogy a többiek rám játsszák ki a helyzeteket, van egy séma, és az lövi el, aki éppen üresen marad. nagyon jól éreztem magam a vízben, bízom benne, hogy maximálisan sikerült kiszolgálni a közönséget, kihoztam magamból azt, amit elvárok magamtól.

Manhercz Krisztián, aki két gólt lőtt: Nem vagyok elégedett magammal, mert két olyan hibát is vétettem védekezésben, amelyet nem lett volna szabad, nem is emlékszem, mikor hibáztam ilyet. Az egyikre Benedek Tibor is felhívta a figyelmemet. Természetesen örülök, hogy nyertünk, örülök annak is, hogy lőttem két gólt, de az egész tornán igyekszünk annak a jegyében játszani, hogy a védekezésünk minél jobb legyen. Ennek fényében pedig nekem most nem az az érdekes, hogy 21 gólt lőttünk, hanem az, hogy 11-et kaptunk. Még nem érzem magam stabil válogatottnak, javulni szeretnék sok mindenben.

Emlékeztető:

Magyarország – Egyesült Államok 21-11 (7-4, 4-2, 5-1, 5-4)

Gy. Zs., Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek