2016 október 19.

Varga Dénes: idő kell ahhoz, hogy döntést tudjak hozni

Kendőzetlenül beszélt érzéseiről a riói olimpiát illetően Varga Dénes. Esetleges visszavonulása is szóba került a válogatottságtól, erre is őszintén válaszolt klasszisunk.

Kazany, 2015. augusztus 6. Varga Dénes (b) és az amerikai Josh Samules az 5-8. helyért játszott Magyarország - Egyesült Államok férfi vízilabda-mérkőzésen a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. augusztus 6-án. A címvédő magyar válogatott 13-9-re győzött, így az ötödik helyért játszhat.  MTI Fotó: Kovács Anikó

MTI Fotó: Kovács Anikó

Nem akartam úgy fogalmazni, hogy mindenképp végleges legyen. Sok minden jár ezzel kapcsolatban a fejemben – kezdte a visszavonulását firtató kérdésre Varga Dénes a Digi Sport Reggeli Startban – Játszottam még a nagygenerációval együtt, Kiss Gergelyékkel, Biros Petiékkel. Ők is volt, hogy egy évet szüneteltek. Gondolkoztam ezen a verzión is, de nem hiszem, hogy abból vissza lehet úgy jönni, mert a vízilabda is fejlődik évről évre. Az is lehet, hogy nekem csak ki kellett ezt mondjam, hogy egyik megoldáshoz közelebb kerüljek. Nyilván nem mondom el melyik megoldáshoz kerültem közelebb. Idő kell, hogy kielégítő döntést tudjak hozni.

Van bennem egyfajta kimerültség és ezen szeretnék átlendülni. Lehet, hogy ez a két-három hónap, ami a válogatottság szempontjából nyugodtabban tellik, ez az idő is elég lesz ahhoz, hogy mentálisan olyan állapotban kerüljek, hogy képes legyek egyértelmű igent mondani a válogatottságra. – fejezte olimpiai-, világbajnokunk.

A teljes beszélgetés:Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek