2015 augusztus 28.

Varga Dániel: Innováció és tradíció is kell

A férfi válogatott csapatkapitánya volt a Digi Sport Reggeli Startjának vendége. Varga Dániel szerint a csapatnak szüksége van innovációra, de a tradíciók mentén.

2014-2015 Varga Dani szolnok

Sok mindenről, de elsősorban a nyári teljesítményről esett szó a beszélgetés során. A legfontosabb gondolatok talán ezek voltak: „Nem kell semmi újat kitalálni, az erősségeinket kell jobban játszani, hiszen nagyon komoly erősségeink vannak. Viszont nem szabad nosztalgiázni sem, és hinni abban, hogy majd a magyarokra jellemző játékelemek csak úgy előjönnek. Dolgozni kell, és persze a magyar vízilabda erősségeit frissíteni és elővenni. Innovációra is szükség van és tradícióra is” – fogalmazta meg Dani.

A Vb teljesítmény feldolgozásáról is szó esett: „Természetesen valóban csalódás, hiszen címvédőként utaztunk Kazanyba, azzal a szándékkal, hogy megvédjük a címünket. Korábban magasra tettük a mércét, ezért is rossz a hatodik hely.

A beszélgetés legvégén a klubcsapatáról, a Szolnokról is szó esett olimpiai bajnokunknak, mint mondta 1%-nyi különbség volt, hogy a Barceloneta ellen továbbjussanak, ezt munkával el lehet érni.

Sz. B.

Fotó: Szolnok/facebookHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek