2018 március 19.

Változás jöhet a LEN-nél!

Az Európai Úszószövetség elmúlt hétvégi ülésén néhány fontosabb kérdésben döntöttek.altalanosvizilabdakep01

Mint beszámoltunk a barcelonai ülés előtt. A LEN 15 főre bővítheti a válogatottak létszámát, akár már a nyári Eb-re. Nos, erről nem döntött a Büró, hiszen még tárgyalni fognak a FINA-val is.

„Az edzők körben teljes volt az egyetértés, hogy a modern, egyre inkább felgyorsuló vízilabda megköveteli, hogy adott esetben nagyobb kerettel dolgozhassanak egy-egy eseményen az edzők – így már az sem volt véletlen, hogy az Európa Kupában 15-ös létszámmal számolhattak, s ebből nevezhettek a meccsekre 13 játékost. Így abban sincs semmi meglepő, hogy a TWPC a Büró asztalára tett javaslatában is ez a változtatás szerepelt az Európa-bajnokságra is” – fogalmazott a Barcelonából a delegátusi szerepkört betöltő dr. Molnár Tamás.

A LEN első embere a szabályváltotzásról elmondta, az egyeztetéseket folytatni kell a FINA-val és más kontinensekkel, mivel ezt a változtatást a sportág számára előnyösnek gondoljuk. A játékosoknak növekszik a fizikai igénybevétele, a versenynaptár is sűrűsödik. Reméljük, hogy a jövőben konszenzusra jutunk ebben a kérdésben is” – mondta Paolo Barelli.

Fontos döntés azonban, hogy az Európa Kupa mind női, mind pedig a férfi finálékban 15 játékos lesz nevezhető. Az is eldőlt, hogy 2019-ben rendezik meg az U15-ös korosztály számára az első Eb-t.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek