2015 augusztus 17.

Válogatott fiatalokkal erősített az OSC – Teljes a Vincze-csapat a következő idényre!

Nem nagyon cserélődött ki az OSC gárdája. A tavalyi férfi Ob I ezüstérmes alakulatából négyen elmentek, még hárman érkeztek. Köztük Német Toni, Barabás Botond és egy igen fiatal válogatott aspiráns játékos…

osc

Honlapunk írta meg elsőként, hogy Szentesi Ádám és Varga Viktor az UVSE együtteséhez távozik, még Jávor Dániel és Vincze Márk is elhagyta a fővárosi alakulatot. Helyükre, amiről már lehetett korábban hallani, Barabás Botond – immár kétszer Universiade-győztes kapus – és Német Toni, – aki idén a világligát is megjárta a felnőtt válogatottal –  érkezik a csapathoz, mindketten a Vasast hagyják el az OSC kedvéért.

Még egy érkező van az együttesnél, hiszen a tehetséges, mindössze 17 éves, idén nyáron a felnőtt válogatottal – kereten kívüliként – tréningező Nagy Ádám is a csapat tagja lesz a szeptembertől kezdődő bajnokságban.  A fiatal játékos, így nyilatkozott az átigazolásáról: “Döntésemben a legnagyobb szerepet az OSC játékosállománya játszotta, hiszen minden mérkőzésen és minden edzésen a magyar vízilabda-elit krémjétől tanulhatok, leshetek el dolgokat. Feltételezhetően itt kevesebb játéklehetőséghez jutok majd, mint az UVSE-nél, de most a legfontosabb feladatom, hogy beletanuljak a profi sportolói létbe.” – mondta az oscwp.blog.hu-nak.

Vincze Balázs, az OSC vezetőedzője a vizipolo.hu-nak: Ahol látszódott, hogy előrelépésre van szükségünk, az egyik ilyen poszt volt a kapusposzt. Szerettük volna, hogy legyen még egy jó képességű, megbízható kapusunk, aki megfelelő Ob I-es múlttal és tapasztalattal rendelkezi, ráadásul fiatal is. A másik ilyen a centerposzt volt. Mindemellett Szentesi Ádámmal maximálisan elégedett voltam, amit jól mutat, hogy az Universiade együttesben is szerepelt nem utolsósorban eredményes is volt. Nagy értéke volt az OSC-nek, de úgy gondolom, hogy Német Tonival egy lépéssel közelebb kerülünk ahhoz, hogy akár a hazai mezőnyben, akár nemzetközi szinten előrébb tudjunk lépni. Nagy Ádám pedig egy olyan lépés a vezetőségtől, amellyel hosszú távon próbálja a csapatot, az A-Híd-OSC-Újbudát, nemcsak sok mindent letett játékosokkal, hanem Barabás Botond és Német Toni mellett inkább fiatalokkal megerősíteni, akik jó képességekkel rendelkeznek a vízilabdában. Nagy Ádám ennek az egyik nagyon jó bázisa lehet. – fejezte be a OSC trénere.

Ami a csapat rövidtávú terveit illeti. Kétkapukkal készülnek itthon, többek között a Vasasal, a Fradival valamint a Junior válogatottal. A csapat még foghíjas, hiszen a válogatott játékosok pihenőjüket töltik a vb után, ők szépen fokozatosan fognak csatlakozni a csapathoz. Az Ob I rajtja előtt, pedig Grúziába hivatalos az együttes, hiszen megkezdi menetelését a csapat a BL-ben.

Az A-HÍD-OSC kerete a 2015-2016-os szezonra:

Kapusok: Bisztritsányi Dávid, Barabás Botond, Szentesi Máté

Mezőnyjátékosok: Bátori Bence, Bundschuh Erik, Decker Ádám, Drasko Brguljan, Gór-Nagy Miklós, Hegedüs Gábor, Joseph Kayes, Juhász Zsolt, Kevin Graham, Kovács Gábor, Nagy Ádám, Német Toni, Salamon Ferenc.

Sz. B.

Fotó: Balogh MátéHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek