2015 június 05.

Utánpótlás: Vadovics Viktor döntőbe vágyik Bakuban

Nagy feladatok előtt áll az U17-es korosztály, közülük többen pedig a jövő nagy játékosainak sorába is kerülhetnek, ha minden jól megy. Interjú Vadovics Viktorral, az UVSE pólósával.vadovics 2

Bár még 17 éves sincs, Vadovics Viktor (a képen háttal) az idén bemutatkozhatott az Ob I-ben, az UVSE csapatában 13 mérkőzés során szállhatott a vízbe. Az ifibajnokságot pedig megnyerte a lilákkal. A fiatal játékost Horkai György utánpótlás szövetségi kapitány (akivel rövidesen hosszabb interjút olvashatnak) külön is megemlítette, dicsérően szólt róla, a magyar vízilabdázás egyik reménysége. Az U17-esek kedden indulnak Bakuba, ahol az I. Európai Játékokon vesznek részt. Rövid interjút kértünk tőle a bakui utazás előtt.

– A négy közé szeretnénk kerülni – kezdte az UVSE játékosa, – én személy szerint egy fináléval volnék elégedett, de ismétlem, a négy közé kerülés alapfeltétel.

– Hol tartatok most a felkészülésben?

– Bakuban egy ötödik hellyel kezdtünk, de Stuttgartban és Szentesen már másodikok lennünk, Szentesen már egészen jól ment a játék, elégedett voltam. Ezen a legutóbbi tornán nyújtott teljesítményünk biztató volt, csak Montenegrótól kaptunk ki, de szerintem ők is verhetők, később ezt az olaszok meg is mutatták a számunkra, legyőzték őket.

– Milyen érzés volt a felnőttekkel csatát vívni?

– Igen, a nagyválogatottal is kétkapuztunk. Az első alkalommal szorosabb meccset vívtunk, másodjára már jobban kijött a különbség, de ez természetesen, hogy ennyivel jobbak, fizikálisan ennyivel erősebbek. Nagyszerű volt játszani ellenük, sokat fejlődünk ilyenkor, rengeteget kapunk egy-egy ilyen lehetőség során.

NÉVJEGY

Vadovics Viktor

Született: 1998. június 14

Klubja: UVSE

OB I-es mérkőzéseinek száma: 13

OB I-es góljainak száma: 4

Fotó: Szegedma.hu

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek