2016 március 26.

Utánpótlás: Bronzérmes válogatottunk

Döntetlennel fejezték be a felkészülési tornát a magyar fiúk. Az utolsó napon a házigazda horvátokkal X-eltek, így a harmadik helyen zártak.

u15magyar2016

Érmesek a fiúk (Fotó: hvs.hr)

Szerbia és Olaszország után Horvátországgal is döntetlent játszott a serdülő válogatott Sibenikben, így Benczur Márton fiai a harmadikok lettek a felkészülési tornán.

Benczur Márton, így értékelt:„Veretlenül zártuk a tornát, emelem a kalapom a CSAPAT előtt! Végig magas színvonalon és nagyon egységesen játszottunk. Egy magyar utánpótlás-bajnokihoz képest ezek a meccsek sokszorosan több tapasztalat-szerzési lehetőséggel járnak. Ezeket leszűrtük, megbeszéltük, a játékosoknak (azoknak is, akik nem voltak itt) a klubjuknál kell rengeteg munkával kijavítani a hibákat. Nagy jövő előtt állhat ez a korosztály, amennyiben nem törik meg a fejlődésük, és még komolyabb edzésmunkát tudnak végezni. A döntőről nehéz beszélnem, számomra annak ellenére meglepetés volt, hogy sejtettük, mi vár ránk. Hőseiesen játszottak a gyerekek, ezen a napon itt bármelyik csapat kikapott volna több góllal. Mi nemhogy nem kaptunk ki, hanem hajszál híján győztünk. Gratulálok a Csapatnak! Szeretnénk megköszönni a Magyar Vízilabda Szövetségnek és külön dr. Horkai Györgynek, hogy itt lehettünk és ennyi támogatást kaptunk. A szülőknek pedig köszönjük a fantasztikus szurkolást!” -fejezte be a waterpolo.hu-nak.

Mai eredmények:

Magyarország-Horvátország 9-9 (1-1, 2-3, 5-3, 1-2)
Gólszerzők: Bihácsi 3, Konarik 2, Pető 1, Bóbis 1, Szilády Kristóf, Bozó 1, illetve Rako 3, Erak 3, R. Akrap 1, K. Akrap 1, Brubnjak 1

Montenegró-Szerbia 9-8 (1-0, 1-3, 5-4, 2-1)
A torna végeredménye:

1. Horvátország 8 pont (41-38)
2. Olaszország 6 pont (40-37)
3. Magyarország 6 pont (34-33)
4. Montenegró 4 pont (42-43)
5. Szerbia 1 pont (35-41)

A magyar válogatott (2001):

Aranyi Máté (UVSE), Bihácsi Bence (KSI), Bóbis Botond (KSI), Bozó Péter (Szentes), Faragó Tamás (Vasas), Gyenis Ádám (BVSC), Kis Márk (Ferencváros), Kompos Márton (Eger), Konarik Ákos (Vasas), Korom Dániel (Vasas), Pető Attila (KSI), Prágay Botond (UVSE), Szabó Bence (Ferencváros), Szieben László (UVSE), Sziládi Kristóf (UVSE)
Edzők: Benczur Márton, Vogel ZsoltHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek