2016 április 20.

Úszóközgyűlés és bizalmi szavazás

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) vasárnap tartja évi rendes közgyűlését, amelyen Orendi Mihály szerint bizalmi szavazást kellene kérnie Gyárfás Tamás elnöknek.

gyarfastamas

A MÚSZ ellenőrző testületének nemrégiben – egyéb elfoglaltságai miatt, de még a Kiss László-ügy kirobbanása előtt – lemondott elnöke úgy nyilatkozott, helyesnek tartaná, ha a sportág nehézségei miatt Gyárfás Tamás bizalmi szavazást kérne a tagságtól.

“A vonatkozó javaslatot én tettem meg – erősítette meg Orendi Mihály az MTI-nek szerdán -, mert fontosnak tartom, hogy Gyárfás Tamás, akit személy szerint a legjobb magyar sportági elnöknek tartok, aki hatalmas eredményeket mutatott fel a magyar úszás érdekében és közbizalomnak örvend, a jövőben végre nyugalomban, zavartalanul folytathassa szerintem nélkülözhetetlen munkáját.”
Hozzátette, biztos benne, hogy “most is óriási fölénnyel fog bizalmat szavazni neki a közgyűlés”.
Gyárfás Tamás tavaly öt évre kapott ismét bizalmat a tagságtól, 122-1-es szavazati aránnyal választottak meg újra elnöknek.

Kiss László szövetségi kapitány április 7-én mondott le, miután a privatkopo.hu internetes portál megírta, hogy 1961-ben, 21 éves korában két másik úszóval megerőszakolt egy fiatal lányt, amiért három év börtönre ítélték. A 75 éves szakember jelezte, hogy az “ítéletben foglaltak valótlanságának bizonyítása érdekében” megtette a szükséges lépéseket.

Az ügy miatt a Demokratikus Koalíció lemondásra szólította fel Gyárfás Tamást.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek