2018 október 10.

Uszodafelújítás: bajban lehet a Dunaújváros

A Fabó Éva létesítmény felújítása miatt, nem tud meccseket játszani otthon a csapat. 

Dunaujvaros2017beb01

Egyrészt öröm, hogy a Dunaújváros is korszerűbb uszodát kaphat, másrészt nagy fejtörést okoz, hová menjen egyáltalán edzeni a csapat még zajlanak a munkálatok.

Kis-Primász Ágnes így fogalmazott a dunaujvaros.com-nak: Az uszoda felújítása miatt, amíg az időjárás engedi, csapatunk az edzéseinek legnagyobb számát az élményfürdőben tartja meg. Az általunk használt medence edzésekre igen, de mérkőzések megtartására alkalmatlan, mivel mélysége nem felel meg a szabályok által előírtaknak. Itt tartjuk a mindennapos edzéseket, egyelőre sötétedésig, hiszen itt nincs meg a megfelelő világítás. Ez például az egyik megoldandó feladat, mivel az eddig este kilenc óráig megtartott edzésekre nincs mód. A medence beosztását úgy tudjuk megoldani, hogy utánpótlás csapataink hetente egy alkalommal tudnak vizes edzést tartani, míg a többi száraz edzés számukra. A későbbi időszakban, amikor beköszönt a hűvösebb idő Sárbogárdon lesznek az edzések egy hatpályás, 25 méteres medencében. Ide naponta utaztatni kell a csapatokat, de még nem tudjuk, hogy melyik vállalkozóval, hiszen a szállítási költségek csökkentése miatt még több céggel tárgyalásokat folytatunk – mondta a szakosztályvezető.

Kis-Primász Ágnes elmondta, ebben az időszakban ki kell tartanunk, hiszen a munka végeztével jobb körülmények várnak majd bennünket. Biztos vagyok abban, hogy a csapatokat alkotó gyermekeinkkel és szüleikkel olyan szoros köteléket alkotunk, amely elég lesz ahhoz, hogy kitartsunk a munkák végeztéig. A korosztályos bajnokságokban ugyanúgy fogunk játszani, mint eddig, viszont azokhoz a fordulókhoz, melyeket itthon kellett volna megrendeznünk, uszodát kell találnunk. Vagyis ahol éppen találunk üres medencét. Így például a mostani hétvégén Budapesten egy alkalomra kaptunk helyet. Sajnos nincs az országban olyan uszoda, amely állandó „hazai” helyszín lehetne, ezért a meccseinket akár Nagykanizsán, Sopronban, vagy Székesfehérváron játsszuk majd. Ez pedig plusz költségekkel jár, melyeket elő kell teremtenünk – közölte.

Szerencsére jött a segítség a klubnak, méghozzá a nagy riválisoktól. Kis Primász Ágnes elmondta, az első félévben az OB I-es mérkőzéseink helyszíneit elcseréltük, vagyis az első körben az összes mérkőzésünket idegenben fogjuk játszani. Dolgozunk azon, hogy a második szakaszban legyen hazai pályánk, ehhez keressük azokat a magyarországi uszodákat, melyek alkalmasak vízilabda mérkőzések megtartására. Ez még a budapesti neves egyesületeknek is nehéz, annyira nincs hely sehol. Most csak hétről hétre látunk előre, amely nagy nehézséget jelent számunkra, éppen ezért hatalmas segítség számunkra, hogy két riválisunk, az UVSE és az FTC is segítő kezet nyújtottak abban, hogy most és majd a hideg beálltával edzéseink egy részét náluk tarthassuk meg. Ezért nagy köszönettel tartozunk nekik. Addig délelőttönként az élményfürdőben edzenek a lányok, míg délután száraz edzések várhatóak – fejezte be.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek