2014 augusztus 15.

Úszó Eb – Elrepült Berlinbe Kiss László és csapata

Hétfőn elkezdődnek a medencés versenyek is az úszók Európa-bajnokságán, Berlinben. Péntek reggel elutazott a tizenkét férfi és öt női versenyzőből álló magyar válogatott is Kiss László szövetségi kapitány vezetésével.berlini eb2014 indulas
A normál – vagyis 50 méteres – medencébe kiírt program minden nap 9.30-kor rajtol a selejtezőkkel, majd 18 órától következnek az elődöntők és döntők, kivéve szombaton és vasárnap, akkor ugyanis 16 órától zajlanak a finálék.

Hétfő délelőtt elsőként Kis Gergő indul 400 méter gyorson, este pedig már a döntőt is megrendezik, és még három számban hirdetnek végeredményt, így a magyar szempontból legígéretesebb női 400 méter vegyesen is. Utóbbin címvédőként startol Hosszú Katinka, akit tíz egyéni számban nevezett a szövetség, a végleges programjáról pedig Berlinben döntenek. Rajta kívül mások – így például Cseh László, Gyurta Dániel, Kapás Boglárka, Verrasztó Dávid, Bernek Péter – is az éremszerzés megalapozott reményében vesznek részt a sportág 32. Európa-bajnokságán.

‘Elnökünk, Gyárfás Tamás nevében is mondhatom, hogy öt aranyat szeretnénk, de nem árt az óvatosság, és úgy véljük, hogy a legutóbbi, 2012-es debreceni kontinensviadal kilenc magyar Eb-címe után most három magyar Eb-elsőségnek van inkább realitása’ – nyilatkozta Kiss László az indulás előtt az MTI-nek.

Az óvatosságot indokolhatja a ‘berlini múlt’ is, a német fővárosban rendezett 2002-es Eb-n ugyanis az egy bronzot és hat ezüstöt gyűjtő Kiss-csapat aranyérem nélkül maradt.

MTI

Fotó: Szaka JózsefHozzászólás jelenleg nem lehetséges.