2015 április 04.

Úszás: Csodás visszatérés – Hét év után is formában az ausztrálok olimpiai bajnoka

Majd’ hét év kihagyás után Grant Hackett bronzéremmel tért vissza. Az ausztrál sportoló 400 vegyesen állhatott fel a dobogóra.

grant hackett foxsports

Hackett megcélozná a riói olimpiát (Fotó: foxsports.com.au

2007-ben hagyta abba az úszást, de fél évvel ezelőtt újra elkezdte a tréningeket. A 34 éves Hackett maga sem számított arra, hogy elsőre ilyen jó eredményt ér el, hiszen hazája bajnokságában 400 vegyesen a dobogó harmadik helyét csípte meg. A tízszeres világbajnoknak nem más a célja, mint idén kijutni a vb-re a 4X200-as gyorsváltó tagjaként, majd jövőre a riói olimpiára.

A mostani verseny után pedig minden úgy néz ki lehetséges: „Nem értem, mi folyik itt? Nem gondoltam volna, hogy hat hónap után ilyet tudok úszni, ki tudja, mi lesz újabb hat hónap múlva” – nyilatkozta Hackett.

Hackett négy olimpián is részt vehet. Sydneyben robbant be, mikor 1500 gyoroson aranyérmes lett, majd négy évvel később megvédte címét. A 2008-s pekingi ötkarikás játékokon ezüstérmes lett.

Az ausztrálok egyik nagy kedvence 2000-ben Sydneyben győzött 1500 méter gyorson, majd négy évvel később Athénban megvédte címét, 2008-ban Pekingben ezüstérmet szerzett – mindeddig ez volt az utolsó nagy versenye.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek