2016 november 22.

Ünnepnap Egerben: Biros Péter a parketten

Különleges jelenetek zajlottak az Eger – Veszprém kézilabdameccsen. Biros Péter bemutatkozhatott a hevesi csapatban, sőt, gólt is dobott. 

biros-peterkezilabda0101

Biros Péter kétszer is eredményes volt (Fotó: Korponai Tamás)

Pár hónapja a Biros-gálán vetődött fel az ötlet az egri vízilabda klub és a kézilabda klub között, hogy Biros Péter az Eger-Veszprém kézilabdameccsen is pályára léphetne. Mint ismeretes, háromszoros olimpiai bajnokunk előbb pattogtatott majd áttért a pólóra. Sőt, Veszprémben is játszott, úgyhogy mindkét sportágban kipróbálta magát.

Hétfőn aztán eljött az alkalom. A mérkőzés stílszerűen Biros-góllal keződődött majd zárult. Természetesen teltház volt és a megtelt táblát is ki kellett tenni.

Háromszoros olimpiai bajnokunk így kommentált a mérkőzést:

“Jó volt ülni a kispadon, de messze vagyok ettől a szinttől”

Az újabb felkérést pedig nem maradt el “Az amerikai focisok már jelezték, hogy mehetek hozzájuk edzésre, de az egy irgalmatlanul veszélyes sportág. Nézni szeretem, viszont játszani nem fogom, nehezebb, mint a kézilabda.” – mondta Biros.

A klasszis minden bizonnyal marad a vízilabda mellett, hiszen idén az Eger női csapatának vezetőedzője lett, valamint a Magyar Vízilabda Szövetség elnökségi tagja is.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek