2015 július 07.

Universiade: újabb győzelem, a franciák is kipipálva

A tervek szerint halad előre férfiválogatottunk a dél-koreai játékokon. Vincze Balázs együttese harmadik győzelmét aratta (12-7), és látótávolságon belül a csoportgyőzelem.2015 universiade csapat ferfi kovacsgyorgy mafs

Egészen a megszokott forgatókönyv alapján zajlott eleinte a magyar – francia mérkőzésen Kvangdzsuban, a 28. nyári Universiadén. Férfi vízilabdázóink eddig minden meccsükön nagy csatát vívtak, az olaszokat kettő, a hollandokat egy góllal verték, az ausztrálokkal döntetleneztek. Vincze Balázs csapata címvédőként érkezett Dél-Koreába, de az már a csoportküzdelmeken leszűrhető, hogy az idei torna magasabb színvonalat képvisel, mint a két évvel ezelőtti.

A franciák 14-9-re kikaptak azoktól az ausztráloktól, akikkel mi 8-8-as ikszet játszottunk, ennek ellenére az első negyedet nyerték. A folytatásban is odatették magukat, de félidő utánra azért egyenlítettünk. 5-5 után Kovács Gábor és Sedlmayer talált be, és elléptünk két góllal. Bár a franciánál csupa felnőtt korú volt a vízben, a végét megint mi bírtuk jobban. A védekezés összeállt – itt megjegyzendő, hogy Bisztritsányi helyett Barabás csobbant be 12 perc után, és remekül védett. A hajrában Bátori mellett Sedlmayer meglőtte a negyedik gólját is, és biztossá vált a győzelem. A végén csak nőtt a különbség, Zalánki is betalált. Ezzel együtt pedig, minden bizonnyal, a csoportgyőzelem is, a hátralévő két meccsen, Brazília és Korea ellen ugyanis kötelező a siker.

28. Nyári Universiade, Kvangdzsu, Koreai Köztársaság

Magyarország – Franciaország 12-7 (1-2, 3-3, 3-1, 5-1)

Magyarország: Bisztritsányi – Sántavy 1, Sedlmayer 4,  Bátori 3, Illés, Szentesi, Halek. Csere: Kovács G. 2, Chilko, Jansik 1, Zalánki 1, Lőrincz, Barabás (kapus).

Szövetségi kapitány: Vincze Balázs

Franciaország: Noyon – Bachelier, Izdinsky, Marzouki 1, Laversanne 2, Tomasevics, Camarasa 4. Csere: Crosetti, Lanau, Lang, Blary, Veron, Fontani.

Szövetségi kapitány: Florian Bruzzo

Fotó: Mefs/Kovács György

Gy. Zs.

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek