2015 július 13.

Universiade: Nagy meccsre lehet számítani a holnapi döntőben

Az olaszokkal kezdtük, és velük is fejezzük be az Universiade-t. Az egyszer biztos, parázs meccsre lehet holnap számítani, utánanéztük mennyire.2015 universiade csapatkep01

A csoportmeccsek során botladoztak az olaszok. Az öt meccsükből hármat vereséggel zártak. Kikaptak a Vincze-csapattól (10-8-ra), Az ausztráloktól (8-6-ra) és a franciáktól (10-8-ra). Elverték Dél-Koreát (13-5-re), valamint Brazíliát (16-7-re). Az egyenes kieséses szakaszban összekapták magukat. Hollandiát hattal, Oroszországot eggyel – ötméteresek után – verték. Az elődöntőben Szerbiánál három góllal bizonyultak jobbnak. Ezzel szemben a magyar válogatott egyszer játszott döntetlent (Ausztrália ellen), a többi meccsét megnyerte, magabiztosan. Bár a legjobb négy között megszenvedett az USA ellen, hiszen 4-3-ra tudott győzni.

A legeredményesebb gólszerzőnk Bátori Bence, aki 2013-ban világbajnok lett Barcelonában. Ő tizennyolc találatnál jár, utána Sedlmayer és Kovács jön holtversenyben tizennégy góllal, őket követi Illés tíz góllal. A másik oldalon a Brescia kiválósága, Luca Damonte tizenötször mattolta az ellenfelek kapusát, a második Marziali tizenkétszer.

A nyolc meccs alatt nyolcvanháromszor találtunk be az ellenfelek kapujába, még az olaszoknál ugyanez a szám nyolcvankettőre rúg. A gólkülönbség már sokkal jobb a javunkra, hiszen plusz 37 a miénk, még a taljánoké plusz tizenhat.

A döntőt holnap, magyar idő szerint 6 óra 30 perctől rendezik meg.

Az olasz Universiade válogatott kerete:

universiade olasz01

Paolo Oliva (Como), Lorenzo Bruni, Alessandro Nora, Luca Damonte (Brescia), Lorenzo Vespa (Lazio), Francesco Coppoli (Florentia), Umberto Esposito (Canottieri Napoli), Gianluigi Foglio, Vincenzo Dolce (Posillipo), Cristiano Mirarchi (Roma Vis Nova), Giacomo Lanzoni, Luca Marziali, Matteo Gitto (Acquachiara).

A magyar Universiade válogatott kerete:

universiade valogatott012

Kapusok: Bisztritsányi Dávid (A-Híd-OSC-Újbuda), Barabás Botond (Vasas-Plaket)

Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (A-Híd-OSC-Újbuda), Sántavy Máté (Kaposvári VK), Halek Márton (Debreceni VSE), Lőrincz Bálint (ZF-Eger), Jansik Szilárd (Ferencváros), Kovács Gábor (A-Híd-OSC-Újbuda), Illés Sándor (RacioNet-Honvéd), Chilkó Márton (Tiszavirág-Szeged-Diapolo), Zalánki Gergő (ZF-Eger), Sedlmayer Tamás (Vasas-Plaket), Szentesi Ádám (A-Híd-OSC-Újbuda)

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek