2015 július 10.

Universiade: nagy különbségű győzelem a házigazdák ellen, csoportelsőség

A dél-koreai Kvangdzsuban zajlanak az Universiade-játékok. A magyar férfiválogatott a csoportmeccsek zárásaként a házigazdákat is könnyedén verte. A nők a helyosztók során Japánt győzték le 12-9-re.

magyar-francia ffi pol

Utolsó csoportmeccsén könnyű ellenféllel találkozott az eddig magabiztosan menetelő férfiválogatott. Vincze Balázs együttese eddig egy, az ausztrálok elleni döntetlen kivételével minden meccsét nyerte, ez csoportelsőséget ért. A végére a házigazda Koreai Köztársaság maradt. Halek kezdte a gólgyártást, majd Bátori és Kovács csatlakozott hozzá, az első negyed után 3-1 állt az eredményjelzőn. Szisztematikusan növelte előnyét a magyar csapat, 3-0, majd 5-1 lett a következő negyedekben az állás, szórták a gólokat a mieink. Kovács és Bátori ismét élen járt ebben, a kapuban Bisztritsányi oroszlánként őrködött, nem lehetett veszélyben a fölényes győzelem. Folytatás már a kieséses szakaszban, cél az arany!

A nők a helyosztók során Japánt győzték le 12-9-re, mehetnek az 5. helyért, az ellenfél az Egyesült Államok lesz.

28. Nyári Universiade, Kvangdzsu

Férfi vízilabdatorna, csoportmeccsek

Magyarország – Koreai Köztársaság 15-2 (3-1, 3-0, 5-1, 4-0)

Gólszerző: Kovács G. 4, Bátori 2, Sedlmayer 2, Jansik 2, Illés 2, Lőrincz, Chilko, Halek ill. Csu Min Dzsong 2

Női vízilabdatorna, helyosztók

Magyarország – Japán 12-9 (4-0, 3-3, 4-2, 1-4)

Gólszerző: Polak 4, Takács 2, Pengő 2, Gémes 2, Farkas, Kövesdi ill. Hasigucsi 3, Hosoja 3, Hosizato, Hasimoto, Szakanue

Gy. Zs., fotó: mefs.huHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek