2015 július 12.

Universiade: Döntőben a férfiválogatottunk

Vincze Balázs együtteseaz Universiadén egy gólszegény meccsen, nagyon értékes győzelmet könyvelhetett el az elődöntőben az Egyesült Államok csapata ellen. A keddi döntőben az olasz csapat vár az együttesre.

ferfi universiade valogatott10

Nem volt könnyű meccse az Universiade-válogatottunk, de nem is lehetett arra számítani, hogy sétagalopp lesz, hiszen az amerikaiak csapat, veretlenül – 100%-os – mérleggel jutott el a legjobb négy közé.

A mérkőzésen mondhatni nem sok gól született, összesen hét. Az első negyedben Zwaneveld révén előnybe kerültek az amerikaiak, majd az egygólos különbséget egészen a hajráig meg tudták tartani. Ekkor Daboud ment ki, Vincze Balázs időt kért, a fórt pedig Halek lőtte be. A második nyolc perc is hasonló forgatókönyvvel zajlott. Roberts juttatta ismét vezetéshez az amerikaiakat, de pár másodpercre rá Sedlmayer révén ismét döntetlent mutatott az eredményjelző.

A nagyszünet után is az amerikaiak kerültek előnybe. Jansikot küldték ki, két másodperccel később pedig bent volt az amerikaiak harmadik gólja a hálóban. Azonban jött a hajrá és a magyar gól. A balkezes Zalánki villant Chilkó passza után, 3-3. A záróakkordban szűk két perccel a vége előtt Bátori egy előnyt használt ki, a végig megtartotta előnyét a magyar válogatott, így a döntőbe jutott az Universiadén.

Kedden, magyar idő szerint 6 óra 30 perctől Olaszország lesz az ellenfél. Érdekesség, hogy velük kezdte a tornát a csapat, hiszen rögtön a nyitókörben találkozott egymással a két gárda, akkor 10-8-ra győzött a csapat.

Universiade, elődöntő (Kvangdzsu, Koreai Köztársaság):

Egyesült Államok-Magyarország 3-4 (1-1, 1-1, 1-1, 0-1)

Egyesült Államok: Wolf – Zwaneveld 1, Roberts 1, Farrar, Daboub, Rone, Irwing. Csere: Ramirez 1, Grover, Fellner, Inoue, Farmer. Szövetségi kapitány: Adam Wright

Magyarország: Bisztritsányi – Sántavy, Bátori 1, Sedlmayer 1, Jansik Sz., Kovács G., Zalánki 1. Csere: Illés S., Lőrincz, Szentesi Á., Chilkó, Halek 1. Szövetségi kapitány: Vincze Balázs

A másik ágon:

Olaszország-Szerbia 10-7 (2-2, 1-1, 3-1, 4-3)

Sz. B.

Fotó: Marjai PéterHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek