2014 augusztus 02.

U18-as Vb: Győztes rajt – A félidő után állva hagytuk az amerikaiakat

U18-as válogatottunk sikerrel vette az első akadályt a Vb-n. Horkai György együttese a félidő után átvette a mérkőzés irányítását és öt gólt közétéve győzött az USA ellen.2014 u18as vb01
Nehezen melegedtek bele a fiúk a mérkőzésbe, hiszen az első negyedben egy, míg a másodikban kétgólos hátrányba kerültek. A nagyszünet után azonban sikerült megfordítani a találkozót és az utolsó negyedben a lefordulásgóloknak köszönhetően, végérvényesen eldönteni a mérkőzést.

A legeredményesebb gólszerzőink Manhercz Krisztián és Lovas Péter voltak, ők háromszor mattolták az ellenfél kapusát. Folytatás holnap Egyiptom ellen, 16:40 perctől.

U18-as Vb, nyitótalálkozó: (Törökország, Isztambul)

Magyarország – USA 13 – 8 (3-4, 1-2, 3-0, 6-2)
magyar gólszerzők.: Manhercz K. 3, Lovas 3, Vogel Simon 2, Nagy 2, Pellei 1, Hornyák 1, Szatmári 1.

Horkai György a mérkőzés után:  Gyenge védekezéssel kezdtünk, közelről lőhettek, sok lóbával, szinte minden lövésük bement. Félidőben két góllal vezettek az amerikaiak. Ekkor taktikát, játékstílust váltottunk, még kapust is cseréltem, amire egyébként nem volt konkrét okom, de ezzel is erősíteni akartam a változás érzését mindenkiben. Feljavult a védekezés és jöttek a lefordulások, fordítottunk, aztán el is húztunk. Még nagyobb is lehetett volna a különbség, de ziccert is kihagytunk, már nyilvánvaló ötméterest sem adtak meg nekünk. Elégedett vagyok, ez a győzelem nem csak azért volt fontos, mert egy világversenyen az első meccs mindig nehéz, hanem azért is, mert az amerikaiak és a spanyolok az utolsó fordulóban játszanak egymással, nem lett volna jó, ha módjuk lett volna valami turpisságon törni a fejüket… – fejezte be Horkai a vlv-nek.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.