2014 augusztus 09.

U18-as Vb: Döntőben a magyar válogatott

Az isztambuli U18-as Vb-n junior válogatottunk bejutott a fináléba, miután két góllal legyőzte Oroszországot. A döntőben Spanyolországgal játszunk, miután az ibériaiak a szerbeket verték a legjobb négy között…Istanbul day 1 HUNvsUSA

Az U18-as Vb elődöntőjében az orosz válogatott sem tudta megállítani a magyar együttest. A Horkai György vezette legénység egy nem túl gólgazdag mérkőzésen 5-3 győzött és így finalista Isztambulban.

A mérkőzésen az első negyedben az oroszok rajtoltak jobban, hiszen 1-0-ra vezettek. A második nyolc perc a miénk volt, 3-1-el hoztuk ezt az etapot. A szünet után növeltük előnyünket, majd a záróakkordban megtartottuk kétgólos fórunkat.

A másik ágon a spanyolok megverték a szerbeket, így az ibériaiakkal meccselünk a döntőben, akikkel a csoportban már találkozunk, akkor 6-6-os döntetlen játszottunk.

U18-as Vb, elődöntő:

Magyarország – Oroszország 5-3 (0-1, 3-1, 1-0, 1-1)
Gólszerzőink: Vadovics 2, Manhercz 2, Szatmári 1

Horkai György a mérkőzés után:„Nem játszottunk igazán jól. Kicsit idegesen kezdtünk, nem jöttek be a lövések, de aztán helyreállt a rend. Hatalmas küzdelem volt, nagy csata, rengeteg kontrával – mind a két oldalra. Ebből a nagy küzdelemből mi jöttünk ki jobban, mert a fiúk fantasztikusan küzdöttek. Lehetett látni, milyen jó kis társaság, nagyon egyben voltak, egymásért játszottak. Vogel Soma pedig fantasztikus volt a kapuban, remélem, hogy hosszú távon folytatja a vízilabdában és akkor sok örömet fog szerezni mindenkinek. Hihetetlen miket védett, három gólt kapott egy világbajnoki elődöntőben négy negyed alatt. Ez mindent elmond. Pedig volt lövés bőven. – fejezte be az mvlsz.hu-nak.

A másik ágon:

Spanyolország – Szerbia 9-8 (2-2, 0-2, 2-0, 1-1; ötméteresekkel: 4-3)

A  holnapi program:

10.30: Horvátország – Olaszország (7. helyért)
12.00: Törökország – Montenegró (5. helyért)
18.00: Oroszország – Szerbia (3. helyért)
19.30: Magyarország – Spanyolország (döntőben)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.