2014 augusztus 10.

U18-as Vb: Aranyos napunk lehet

A tegnapi nagy siker után, ma az U18-as válogatottunk döntőt játszik az isztambuli Vb-n. A spanyolokkal már egyszer játszottunk a török fővárosban, akkor döntetlen született.HUN-RUS
Eddig fantasztikusan szerepel U18-as válogatottunk az Vb-n. Az eddig veretlen csapatunk ma a spanyolok ellen küzd meg az aranyért.

Érdekesség, hogy a spanyolokkal már egyszer találkozott a csapat, még a csoportmérkőzéseken, akkor 6-6-os döntetlen született.

Horkai György az ellenfélről: – Na, hát ilyen kis gyenge csoportunk volt, hogy a döntő mindkét csapata az A csoportból került ki…  Azt mondom, majdnem mindegy volt, hogy ki az ellenfél. Egyrészt azért, mert a fináléba nem tud bekerülni gyenge csapat, olyan egyszerűen nincs. Másrészt: a döntő az egyetlen meccs – élet-halál küzdelem, mindegy, kik a részvevők.

Érdekes egyébként, hogy a spanyolok úgy jutottak tovább, hogy a bírók engedték a szerbek által produkált nagyon kemény, helyenként durva  játékot. A spanyolok nagyon jól alkalmazkodtak ehhez és szenzációsan védekeztek, amit az is mutat, hogy öt gólon tudták tartani ellenfelüket. Lelassították a játékot és nem maradtak alul a birkózásban sem. Nagyszerű mérkőzés volt, de mi egyébként még mindig elsősorban annak örülünk, hogy ott leszünk a döntőben.

Most minden kezdődik elölről, elővesszük a “spanyol anyagot”, meg természetesen ezt a mostani meccsüket és megpróbáljuk megtalálni a kiváló, sokmozgásos zónavédekezésük ellenszerét. Lefordulni nem hagyhatjuk őket, az biztos és fel kell vennünk velük mindenben a versenyt. Egy meccs van, ezt az egyet kell még kell megnyernünk... – fejezte be a vlv-nek

A mai program:

09.30: Horvátország – Olaszország (7. helyért)
11.00: Törökország – Montenegró (5. helyért)
15.00: Oroszország – Szerbia (3. helyért)
18.30: Magyarország – Spanyolország (döntőben)

Fotó: waterpoloworldHozzászólás jelenleg nem lehetséges.