2014 július 31.

U18-as válogatottunk hamarosan megkezdik menetelését a Vb-n

U18-as válogatottunk ma utazik az isztambuli vb helyszínére. Szombaton már játszik is, ellenfelük az Egyesült Államok csapata lesz. A teljes program…2014 u18as vb01
Nagy útra indult U18-as váloogatottunk, hiszen az isztambuli Vb-re hivatalosak a fiúk. Most szombaton a török fővárosban máár az első csoportellenfelünkkel, az Egyesült Államokkal fog megküzdeni a csapat, utána Egyiptom, Kazahsztán és Spanyolország következik.

A tornán 16 válogatott vesz részt, a nagy riválisaink, a szerbek, a montenegróiak az olaszok és a horvátok is képviselik magukat a világeseményen.

Manhercz Krisztián: „Idegesebb vagyok, mint tavaly, ezt érzem magamon, de meg kell mutatnom, hogy nem véletlenül várnak tőlem sokat. Az első két tornán sikerült a tudásom szerint teljesítenem, talán a Tiszavirág Kupán gyengébben ment, dekoncentrált voltam egy kicsit. Idén esélyesebbek vagyunk, mint tavaly, felkészültebbek vagyunk taktikailag és mentálisan is. A csapat tudja, hogy helyezkedik el a nemzetközi mezőnyben. Ezen a nyáron sikerült megverni a szerbeket, a montenegróiakat, az olaszokat, a horvátokkal döntetlent játszottunk, szóval mindenkit meg tudunk verni, innentől már csak azon múlik minden, mennyire koncentrálunk oda a meccseken. Szerintem összeért a csapat, tudunk kiegyensúlyozottan játszani.’ – fogalmazott a játékos, az mvlsz.hu-nak.

Horkai György: A szegedi torna nagyon jó volt, kiváló szervezéssel és tökéletes helyszíni körülményekkel. Két fontos meccsünk volt, amire különösen készültünk.Az egyik az ausztrálok elleni, tőlük ugye kikaptunk a szicíliai torna utolsó napján, most sikerült visszavágni, nehéz kezdés után simán nyertünk hat góllal és azt hiszem, ez a realitás. A másik a Montenegró elleni mérkőzés volt. Ez azért volt lényeges, mert a montenegrói kapitány a felkészülés eddigi szakaszában a négy-öt legjobb játékost fegyelmi okokból kihagyta, ők most tértek vissza, tehát gyakorlatilag a tavalyi korosztályos Európa-bajnok csapatuk szerepelt Szegeden, ezért érdekes volt, hogy mire vagyunk képesek ellenük. Jó meccs volt, az elején adtunk néhány olyan lefordulási lehetőséget, amit nem szoktunk. Éltek is vele, elhúztak, de utána feljöttünk, szoros, kiegyenlített meccset játszottunk és a végén, nyolc másodperccel a befejezés előtt szabaddobásból kaptunk egy gólt, a legjobb játékosuk három blokkon keresztül át tudta lőni a labdát. Ezzel kaptunk ki. Összességében elégedett vagyok, a torna meccsei bizonyították, hogy jó volt a felkészülés. Persze a hibákat korrigálni kell, de látható a fejlődés, egyre jobban mennek például a bemozgások. Az volt a cél, hogy minél több mozgással próbáljunk játszani, a fórok és a hátrányok is elég jól működtek. Szerda délelőtt még az új-zélandi vb-csapattal edzünk, csütörtökön pedig indulunk a vb helyszínére. – mondta a vlv.hu-nak.

A magyar U18-as válogatott kerete:

Kapusok:

Vogel Soma, Molnár Benedek

Mezőnyjátékosok:

Nagy Ádám, Pellei Frank, Kiss Kristóf, Hornyák Olivér, Szatmári Kristóf, Lovas Péter, Manhercz Krisztián, Tóth Kristóf, Vogel Simon, Vadovics Viktor, Csacsovszky Erik

A vb magyar csoportmérkőzései:

Augusztus 2., szombat: 09:00 Magyarország-Egyesült Államok

Augusztus 3., vasárnap: 18:40 Egyiptom-Magyarország

Augusztus 4., hétfő: 16:00 Magyarország-Kazahsztán

Augusztus 5., kedd: 13:00 Spanyolország-Magyarország

A vb csoportjai:

A csoport: Kazahsztán, Spanyolország, Magyarország, USA, Egyiptom

B csoport: Ausztrália, Irán, Argentína, Montenegró, Japán

C csoport: Brazília, Olaszország, Dél-Afrika, Törökország, Oroszország

D csoport: Új-Zéland, Szerbia, Horvátország, Kanada, PeruHozzászólás jelenleg nem lehetséges.