2017 március 31.

Tóth László: hozzuk ki a lehetőségből a legtöbbet

Nincs idő cipelni a sérelmet, hanem azonnal fel kell tárni és meg kell oldani – fogalmazott az OSC új vezetőedzője oldalunknak. Tóth László egy olyan csapatot szeretne látni, mely ha ott az esély egy adott mérkőzésen belül a győzelemre, élni tud vele. 

Tothlaszloosc2017

Tóth László (guggol) nehéz feladat előtt (Fotó: Balogh Máté)

Mint ismeretes, edzőváltás történt a férfi Ob I-ben az OSC csapatánál, Vincze Balázs lemondott és Tóth Lászlót nevezték ki. Az új trénert kérdeztük a feladatról és az elvárásairól.

– Váratlanul érte a felkérés?

Tóth László.: Persze, abszolút. Tegnap délután hívtak, azt se tudtam hogy miért. Aztán kiderült számomra, hogy egy új helyzet állt elő és gyorsan kell reagálni, amit “házon belül” szeretett volna a vezetőség megoldani.

– Miben állapodott meg a vezetőséggel?

tothlaszlo0102

Tóth László a női válogatott másodedzője is (Fotó: vizipolo.hu)

T.L.: Jön a bajnokság- és a Bajnokok Ligája hajrája. Nincs sok idő hosszú távra gondolkodni. Ezt a helyzetet meg kell oldani. A cél ugyanaz, dobogón végezni a bajnokságban. A realitásba, bármilyen érem benne van, de igazából a jelenlegi helyzetet nézve a bronzérem is szépen csillogna nekünk. A BL-ben a Final Six-re is van esély csak nagyon nehéz, hiszen a mezőny erős. A Brescia nem mindegy mit játszik, nem egyszerű a történet, de nekimegyünk, aztán majd meglátjuk, hogy egy-két héten belül milyen eredmények születtek.

– Mi lehet a baj a csapattal?

T.L.: Remélem, kiderül számomra is. Nem érdekel, hogy mi volt, hanem inkább az, hogy most mit csinálunk. Az ember, ha nézi az elmúlt hetekben a csapat eredményeit váratlan döntetlenek és váratlan vereségek csúsztak be. Ez megviselte a srácokat. Egyre sűrűsödtek a problémák, itt a BVSC és a Spandau meccsre gondolok, ez lelkileg megviselt mindenkit. Ez csúcsosodott most ki. Nem a tudás veszett el, hanem a hit és az önbizalom. Ezzel kell kezdeni valamit, hogy ez visszatérjen. Komoly csapatról beszélünk, ahol komoly elvárások is vannak, amibe csúsztak hibák.

– Hogy tudja ebből felrázni a csapatot?

T.L.: Kell beszélgetni a játékosokkal, de látni kell, hogy ez egy rövidtávú feladat. Azt fontosnak tartom, hogy ebben a helyzetben mindenki korrekten álljon hozzá a másikhoz, ha baj van, azt mondjuk ki azonnal. Nincs idő szarakodni, mert nyakunkon a meccsek. Nincs idő cipelni a sérelmet, hanem azonnal fel kell tárni és meg kell oldani. Szerda-szombat ritmusban jönnek a meccsek. Nincs idő arra, hogy tököljünk bármiben. Ezek a játékosok, volt válogatott- válogatott játékosok, minőségi, profi játékosokról van szó. Nem kisgyerekekről beszélünk, akik durcáskodnak, hanem komoly harcosokról, akik a problémát megértik, és remélem, ennek megfelelően fognak cselekedni.

– Mik az elvárások saját magával szemben, hogy akarja zárni ezt a szezont?

T.L.: Az a filozófiám, hogyha bármilyen munkával megbíznak, azt végezzem tisztességesen. Ha vége van, akkor a tükörbe tudjak nézni, meg a játékosaim szemébe. Azt mondom, hozzuk ki a lehetőségből a legtöbbet. Jó, magasan jegyzett játékosokról van szó. Ha gyorsan összeáll a csapat és mindenki nyugodt lelkiállapotba tudja hozni saját magát, tudása 120 százalékát nyújtja, akkor lehet esélyünk bárki ellen a győzelemre. Úgy szálljunk vízbe, hogy ha van kínálkozó esély nyerni, akkor azt használjuk ki. Az eredmények az elmúlt időszakban azt mutatták, hogy ezt nem használtuk ki.

Holnap milyen OSC-re számíthat a közönség a Fradi ellen?

T.L.: Remélem, egy olyan OSC-re, mely érzi a felelőssége súlyát és ennek érdekében, hogy kilábaljon, a hullámvölgyből mindent megtesz, és ez jól látható is lesz. Ahogy küzd, ahogy hajt a vízben, ahogy átharapja a “vasat”. Ezt lehet látni, a szurkolót nem lehet becsapni, ők mindent látnak. A lényeg az, hogyha jó mentalitásban játszunk, mert akkor esélyünk van a győzelemre.

(vizipolo.hu)

Kapcsolódó cikkek