2017 június 29.

Több ezer nevező – Rekordot dönthet Kásásékkal a Masters Vb

A 17. FINA Masters Világbajnokság regisztrált résztvevőinek létszáma átlépte a tizenkétezer főt.

Fina Mastersvb01

Ezzel pedig megvan az esély arra, hogy a budapesti és balatonfüredi helyszíneken megrendezésre kerülő masters vb legyen történetének legtöbb regisztrált résztvevővel zajló masters világbajnoksága.

1986-ban rendezték meg az első masters vb-t az élsporttól visszavonult sportolók és amatőrök számára. Az akkor még csak úszás versenyszámokkal induló masters vb szervezéséből azóta hagyomány lett, 1990-től pedig valamennyi diszciplína bekerült a műsorba.

Az öt sportágban regisztrált résztvevők létszáma az elmúlt 30 évben 2012-ben az olaszországi Riccione-ban megrendezett masters vb-n volt a legmagasabb, akkor 12.410-en vettek részt az elit vb-t követő világbajnokságon.
A mai napon azonban a hazánkban megrendezésre kerülő masters vb-re beérkezett regisztrációk száma elérte a 12.000 főt, így bátran bizakodhatunk abban, hogy megdönthetjük a riccione-i rekordot.

A versenyzők, edzőik és kísérő személyzetük száma pedig tovább növekedhet, hiszen csak június 29-én éjfélkor zárul a 17. FINA Masters Világbajnokság regisztrációs felülete. Egyes versenyszámokban az óriási érdeklődésre tekintettel a nevezés már korábban lezárult: a vízilabda és a szinkronúszás szóló versenyszámaiban már nincs lehetőség regisztrációra, hiszen ott a nevezések már elérték a meghatározott létszám maximumát.

A regisztrációs felület az alábbi linken érhető el: https://registration.fina.org/Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek