2016 március 12.

Thetisz Kupa: Vereség Görögországtól

Női válogatottunk a Thetisz Kupán hét góllal kikapott Görögországtól.

noi valogatott MTI Koszticsak Szilard2

Olaszország, Oroszország és Franciaország után a görögök ellen zárta Bíró Attila Eb-győztes csapata a Thetisz Kupát.

A mérkőzésen Avramidu vezetésével hamar elhúztak a hellének, az első negyedben 5-3-ra majd a nagyszünetben már 10-4 volt az állás. A folytatásban sem tudtunk zárkózni, csak az utolsó negyedben, így hat gólos vereség lett a vége.

Thetisz Kupa, második nap: 

Görögország-Magyarország 17-11 (5-3, 5-1, 5-4, 2-3)

Magyarország: Gangl – Antal, Menczinger, Szücs, Kisteleki H., Keszthelyi, Bujka. Csere: Bolonyai (kapus), Illés, Takács, Csabai, Czigány, Tóth I. Szövetségi kapitány: Bíró Attila

Gólszerzők: Avramidou 6, Tsoukala 2, M. Plevritou 2, Manolioudaki 2, Asimaki 2, E. Plevritou, Xenakis, Kotsia, illetve Antal 3, Keszthelyi 3, Bujka, Illés, Takács, Szücs, Kisteleki H.

Bíró Attila, a női válogatott szövetségi kapitánya: „Nem volt meg a kellő átmenet a szoros és a zóna között a védekezésünkben. Nem tudtuk megtalálni azt a ritmust, amit fontos lett volna felvennünk a védekezésben, ez volt a döntő tényező. Az elején több távoli gólt is lőttek a görögök, ez nem jött jól, utána nem tudtunk mit kezdeni a helyzettel. A kapusteljesítmény sem volt most elég meggyőző, de az is igaz, hogy a görögöknek ezúttal tényleg minden bejött. Fejben fáradtak voltunk, tudni kell, hogy csak nekünk volt egy nap 2-2 meccs, mindenki más még holnap is játszik.

De azt gondolom, kellenek ezek az élmények ahhoz, hogy észhez térjünk. Ez egy kijózanító pofon volt, nincsenek mentségek. Viszont minden csapattal előfordul ez, nem kell kétségbe esnünk. Őszintén szólva, támadásban sem voltunk elég erősek, ennek ellenére lőttünk 11 gólt. Sok lehetőségünk volt, kapufáink. Emberelőnyben nem teljesítettünk jól, 12-ből 3-at értékesítettünk.

A kupa összképe ezzel együtt is pozitív, ez a meccs egy kicsit kilóg a sorból, de nagyon jó döntés volt eljönni Athénba. Holnap reggel már indulunk haza, hétfőn délelőtt pihenőt kapnak a lányok, de délután már edzünk, hiszen kedden jön a Kanada elleni mérkőzés a Margitszigeten. Remélem, az a meccs méltó folytatása lesz ennek a kéthetes programnak” – fejezte be a waterpolo.hu-nak.

A másik esti találkozón:

Olaszország-Franciaország 8-4 (4-0, 0-2, 3-1, 1-1)

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek