2016 március 12.

Thetisz Kupa: A franciák sem jelentettek gondot

Női válogatottunk a harmadik mérkőzését is megnyerte a Thetisz Kupán. Bíró Attila csapata könnyedén győzött a franciák ellen. Este a görög ellen szállnak vízbe Keszthelyiék, immár a tornagyőzelemért. 

noi valogatott MTI Koszticsak Szilard

Remekelnek a lányok (Fotó: MTI/archív)

Menetel az Eb-győztes női válogatottunk a Thetisz Kupán, hiszen a második nap nyitányán a franciákat verték tizenhárom góllal. Szilágyi Dorottya és Somhegyi Noémi is négy-négy találatig jutott. A nap zárásaként 20 órától a házigazdák ellen játszik a csapat, immár a torngyőzelem a tét.

A szövetségi kapitány a mérkőzés után meg volt elégedve a lányok teljesítményével.: „Korai volt a kezdés, és a tegnapi két győzelem után fel voltunk pörögve, viszonylag keveset aludtunk. A franciák elleni mérkőzéshez és a ma reggeli munkához korrektül álltunk hozzá, kiváló ráhangolódás volt a meccs a görögök elleni esti találkozó előtt. Gyönyörű gólokat lőttünk, szép lefordulásaink voltak, szép akciógóljaink, elégedett vagyok a lányokkal. A három kapott gól önmagáért beszél, Szilágyi Dorottya és Somhegyi Noémi kiválóan játszott, de a többiek is jól teljesítettek. A franciák ugyanazzal a csapattal álltak ki, mint az Eb-n, az volt a célunk, hogy az elején keményen odategyük magunkat, hogy elmenjen a kedvük a folytatástól. Ez sikerült is, fokozatosan őröltük fel az ellenfelet” – értékelt Bíró Attila a waterpolo.hu-nak.

Thetisz Kupa, második nap: 

Franciaország-Magyarország 3-16 (0-3, 1-3, 2-4, 0-6)
Gólszerzők: Millot 2, Tardy 1, illetve Szilágyi D. 4, Somhegyi 4, Csabai 3, Illés 2, Kisteleki H. 1, Takács 1, Tóth 1

Az első nap mérkőzései: 

Magyarország–Olaszország 8–6 (1–2, 1–2, 3–1, 3–1)
Oroszország–Görögország 6–11 (0–3, 2–3, 3–3, 1–2)
Görögország–Franciaország 11–5 (2–1, 4–1, 3–2, 2–1)
Magyarország-Oroszország 13–11 (3–2, 4–2, 3–4, 3–3)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek