2014 július 02.

Thetis Kupa: Egygólos veresége ellenére tornagyőztes női

A Thetis Kupa zárónapján női válogatottunk egygólos vereséget szenvedett a házigazda görögöktől. Hiába azonban az elveszített mérkőzés, Merész András-lányai így is tornagyőzelmet ünnepelhettek.

2013 noi valogatott03
Hiába szenvedett női válogatottunk egygólos vereséget a Thetis Kupa zárónapján. Merész András-lányai tornagyőztesként zártak Görögországban.

A csapat az első napon tizenhárom góllal volt jobb kínánál, míg tegnap a hollandokat verte a csapat, a mai napon pedig, bár kikapott, a görögöktől összesítésben ez a vereség tornagyőzelmet ért.

A lányok nem pihennek a görög túra után, hiszen hétfőn már Hajdúszoboszlóra mennek, ahol a világliga-győztes amerikaiakkal készülnek az Eb-re. Csütörtökön pedig hivatalos mérkőzést játszik egymással a két csapat. A hétvégén pedig a XV. Diapolo Strandvízilabda bajnokság harmadik állomásán Balatonfüreden feszül egymásnak a két válogatott.

Thetis Kupa, harmadik játéknap:

Görögország – Magyarország 10-9 (1-2, 3-1, 2-3, 4-3)
Gólszerzőink: Keszthelyi 3, Kisteleki H. 2, Antal 2, KIsteleki D. 1, Szücs 1

Merész András, az mvlsz.hu-nak: A hazai környezetben egészen jól játszó görögök ezúttal is az alapembereikre támaszkodtak, ismét Tsoukala és Asimaki voltak a legjobbak. A korábbi meccsekhez képest ezzel együtt most egész tűrhetően kezeltük az Asimaki-kérdést. Volt esélyünk a döntetlenre és a győzelemre is, de a meccs végén előjött pár buta hiba, ami aztán ezt megakadályozta. De nem az eredmény volt ezen a meccsen sem a legfontosabb, mint ahogyan a tornán sem, hanem a játékelemek gyakorlása. Ennek a célnak abszolút megfelelt ez a torna, a játékosaim újabb tapasztalatokat szereztek. Valóban sokadlagos a tornagyőzelem, de azért a dunaújvárosi tornát kivéve elég régen fordult elő a csapatunkkal, hogy ez összejött, ráadásul idegenben. A játékosok egyre kellemetlenebb helyzetbe hoznak, hiszen nagyszerű egyéni teljesítményeket látok. Ez feladja majd a leckét a 13-as Eb-keret kijelölésekor.

A másik mérkőzésen:

Hollandia – Kína 10-2

A torna végeredménye:

1. Magyarország
2. Hollandia
3. Görögország
4. Kína

Fotó: MTIHozzászólás jelenleg nem lehetséges.