2020 október 23.

Teljesen átszabták az olasz bajnokság lebonyolítását

A koronavírus miatt, el sem kezdődött a talján pontvadászat, most egy merőben új tervezettel álltak elő.

Mint ismeretes, október elején kezdődött volna az olasz férfi bajnokság 26 fordulós alapszakasza, a koronavírus azonban közbeszólt. Sorra jelentették be a csapatok a megfertőzött játékosokat. A szervezők ezért egy hónapra felfüggesztették a pontvadászatot és egy új formulán kezdtek dolgozni. A mostani lebonyolítás így alakult ki. Az első szakaszban négy csoportba sorsolták a csapatokat, innen az első kettő jut tovább 2 négyes csoportba. A gruppetókból pedig szintén az első kettő játszik keresztbe egymással az elődöntőbe.

Az olasz férfi bajnokság 2020/2021-es tervezett lebonyolítása:

Az első szakasz csoportjai:
A csoport: Pro Recco, Quinto Genova, Salerno.
B csoport: Brescia, Róma, Trieszt.
C csoport: Ortigia, Telimar Palermo, Lazio.
D csoport: Savona, Posillipo, Florentia, Metanopoli.

Az első szakasz oda-visszavágós rendszerben zajlik (november 7., november 21., november 28., december 12., január 16. és január 30.)

A második szakasz csoportjai:
E csoport: A1, D1, B2, C2.
F csoport: B1, C1, A2, D2.
Kieséses rájátszás csoport: A3, B3, C3, D3, D4.

Az E és F csoport hat fordulója után (kettős körmérkőzéses verseny) a két csoport két-két legjobb csapata jut be a rájátszás elődöntőjébe (E1-F2, és F1-E2).

A kiesés rájátszás csoportjának 10 fordulója után az utolsó helyezett csapat visszakerül az A2 Ligába. A szövetség hamarosan bejelenti a rájátszás formátumát és a második szakasz dátumát.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek