2016 december 01.

Tatabányai pólósok Brazíliában – Ezüstérem a Dél-amerikai klubbajnokságból

Nem mindennapi élményben volt része Szabó Botondnak és Borisz Popovicsnak.

delamerikaiklubbajnoksag02

A csapat (Fotó: ABDA Bauru Projeto Futuro/facebook)

Bár a Tatabányának befejeződött az idei év, azonban két játékosának nem. November végén Szabó Botond és Boris Popovic a Dél-amerikai klubbajnokságban (Sul-americano de clubes) taposták a vizet.

delamerikaiklubbajnoksag01

Borisz Popovics, Sudár Attila és Szabó Botond az éremekkel és a kupákkal (Fotó: facebook)

Nyolc csapat részvételével rendezték meg a Dél-amerikai klubbajnokságot. Brazíliából, Argentínából és Peruból is voltak csapatok. Klasszikus lebonyolításban zajlott a sorozat. Két négyes csoportban, aztán keresztbejátszással elődöntő illetve döntőt rendeztek. – mesélte Szabó Botond oldalunknak. – “Magyarországról ketten voltunk, Borisz és én. ABDA Aquatico csapatát erősítettük. Sudár Attila meghívására érkeztünk, aki négy éve végez itt remek munkát és próbál jó pólót “csinálni”! Köszönettel tartozom még Sike Józsefnek a Miskolc vezetőedzőjének, nélküle az egész túra nem jöhetett volna létre.”– emelte ki a Szabó.

Montreal olimpiai bajnokának Sudár Attilának nem ez az első “meghívója”, hiszen mint emlékezhetünk rá, az olimpia előtt is női illetve férfi válogatottunk is Bauruban végezte az utolsó simításokat a torna előtt.

A mostani eseményt a festői Rio de Janeiroban bonyolították le, a házigazdája pedig a Botafogo volt. Mint megtudtuk, jól szervezett torna volt, apró csúszasokkal az ottani munka morálnak köszönhetően. Senki nem várt minket a döntőbe, papíron voltak nálunk jobb csapatok, de végül az összes csoportmeccset megnyerve jutottunk tovább, az elődöntőt is nyertük és végül a hazai pályán játszó sokkal erősebb Botafogo vert csak meg minket a döntőben. – így egykori junior világbajnokunk, aki a torna gólkirálya lett 16 találattal.

A Dél-amerikai klubbajnokság magyaros eredményei:

sulamericanodeclubesplakatElső mérkőzés:
GER (argentin) – ABDA 9-11 (1-4 , 3-0 , 2-4 , 3-3)
Popovics 3 gól, Szabó 3 gól

Második mérkőzés:
ABDA – Regates Lima (brazil) 16-9 (4-0 , 4-3 , 4-2 , 4-4)
Szabó 4 gól, Popovics 3 gól

Harmadik mérkőzés:
CRL Peru – ABDA 6-14
Szabó 5 gól, Popovic 3 gól

Elődöntő:
ABDA – Regates Santa Fe 7-6
Szabó 3 gól

Döntő:
Botafogo – ABDA 3-16
Popovic 1 gól, Szabó 1 gólHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek