2014 november 28.

Szolnok – Rijeka: gépiesek, de rettentő erősek a horvátok

Szombaton 16 órától a Szolnok a horvát Primorje Rijeka együttesét fogadja a vízilabda Bajnokok Ligájának főtábláján, az első csoportmérkőzésen. A szolnokiaktól Cseh Sándor vezetőedzőt és Varga Dénest kérdezte a vizipolo.hu.

varga de2

Egy éve a főtáblára jutásért találkozott a két együttes, akkor a Szolnok elvérzett, összesítésben egyetlen góllal, a horvátországi visszavágón finoman szólva sem semleges bíráskodás mellett. Az első meccs hőse Varga Dénes volt, aki 4 gólt lőtt – a Rijeka csapatában játszva. Szombaton a Szolnokot erősíti, nagy-nagy szerencsénkre.

– Eddig számunkra az OSC elleni, a főtáblára jutásért vívott párharc volt a csúcs, a szombati találkozó bizonyára ezt felülírja majd. Az biztos, hogy a horvátok nagyon fenik a fogunkat ránk – mondta el Varga Dénes, – de amennyire gépiesnek ismertem meg a Rijeka szerkezetét, nem gondolom, hogy nagy meglepetésekre számíthatunk tőlük. Viszont a magas színvonal garantált, nagy meccs lesz.

szolnok idokeres alt foto szolnok

Aligha lesz sima meccs, elkélnek majd Cseh Sándor tanácsai (Fotók: Szolnok/Facebook)

Cseh Sándor edző nem volt elégedett azzal, amit csapatától a szerdai bajnoki mérkőzésen látott. A KSI otthonában elmaradt a fölényes győzelem, úgy tűnt, a Szolnok már a horvátok ellen tartalékol.

– Azt szokták mondani, hogy a rossz főpróbát jó előadás követi, remélem, most erről lesz szó – mondta el a sportiskolásokkal szemben mutatott játék után. – Nekünk a nagy fellépés valóban szombaton lesz. A nyáron a Varga-testvérek hozzánk igazoltak át, de a helyükre ugyancsak rettentően erős játékosokat szerzett meg a Rijeka. Tavaly engem nagyon meglepett, hogy a Bajnokok Ligája elődöntőjéből nem jutottak tovább a horvátok, ugyanis akkor velem együtt sokan úgy gondolták, Európa legjobb csapata esett ki. Első meccsünk a főtáblán abszolút háromesélyes találkozó lesz, persze hazai pályán mindenki ellen nyerni szeretnénk.

Felvetettük a szolnoki mesternek, hogy akár csoportrangadónak is beillik a nyitótalálkozó. Cseh Sándor nem cáfolt:

– Kettőnk mellé még idevehetjük a Dubrovnikot is, a Jug nagyon megerősödött a nyáron, én úgy gondolom, a Szolnok, a Rijeka és a Jug a csoport három legerősebb csapata.

A részletes program, beharangozó cikkünk ITT érhető el!

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, főtábla

B-csoport, 1. forduló:

Szolnoki Dózsa-Közgép – Primorje Rijeka (horvát)

Szolnok, Tiszaligeti-uszoda, 16 óra

A mérkőzést a Sport2 élőben közvetíti.

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.