2014 december 03.

Szinkronúszás: Aquatic Kupa kezdőknek, Flanders Open haladóknak

Habár a szövetségi versenyek a Magyar Kupával véget értek, szinkronúszóink az év hátralévő részében sem tétlenkednek. November utolsó hétvégéjén a hazai rendezésű Aquatic-Cewe Kupán gyűltek össze a kezdő és haladó szinkronúszó palánták, míg a komolyabb erőt képviselő versenyzők nemzetközi porondon adtak számot tudásukról.

P1250253

Az ESMTK aranyérmes mini csapata (Fejérvári Dóra, Szabadkai Csenge, Duna Dóra, Tűz Csenge)

November 30-án az Érd Arénában került megrendezésre a II. Aquatic-Cewe Kupa, melyen a 7-12 éves korosztály versenyzői mérték össze tudásukat. “Az év vége felé közeledve nagyon elégedettek lehetünk a 278 sportoló részvételével. Tizennégy egyesület képviseltette magát az ország számos vidéki városából és természetesen Budapestről.” – árulta el Erdős Eszter, a verseny egyik főszervezője. “Azt tudni kell, hogy ez a viadal kezdő és haladó szinkronúszó növendékeket sorakoztatott fel, tehát nagy rutinnal senki sem rendelkezett, így minden apró fejlődés, változás nagyon nagy munka eredménye. Ezt vasárnap mindannyian bizonyították, minden sportoló erőn felül teljesített.”

A mi klubunkból, vagyis az Aquatic Szinkronúszó Egyesületből  húsz teljesen kezdő kislány állt rajthoz, de természetesen a tapasztaltabb versenyzőink is jelen voltak.  A szeptemberben szinkronúszást választó új tanítványok nagyon ügyesen szerepeltek egy számukra teljesen ismeretlen környezetben, helyzetben. A gyermek korosztályú kombinációs kűrünk pedig szépen bizonyított a múlt heti Magyar Kupa után, ahol kevésbé sikerült teljesíteniük ugyanezt a programot. Persze papírforma eredményekről nem lehet beszélni, hiszen ebben a korban még rengeteget változnak  a gyerekek, akár hónapról-hónapra is. Sosem lehetünk biztosak egy eredményben, pláne nem egy pontozásos sportágban.” Pontozás ide vagy oda, a házigazdák remekül helytálltak, hiszen a kaposvári egyesület mögött megszerezték a második legeredményesebb csapatnak járó trófeát.

Eközben az Aqua Szinkronúszó SE, a Synchro Sopron SE és a BVSC ifjú tehetségei Belgiumba utaztak szerencsét próbálni. A Flanders Open a 13 és annál fiatalabb versenyzők egyik legrangosabb nemzetközi megmérettetése. Ennek megfelelően a lányoknak egy rendkívül erős mezőnyben kellett bizonyítaniuk, hiszen a svájci, a német és az ukrán válogatott tagjai is rajthoz álltak a viadalon. Hazánk kiválóságait azonban nem lehetett zavarba hozni, parádés szereplésüknek köszönhetően tovább öregbítették Magyarország hírnevét. A BVSC gyermekcsapata,Bíró Blanka, Belány Bodza, Kaszál Imola, Mizsei Zsófia, Takács Angéla, Birkás Dóri, Hangyál Dorottya, Tóth Léna és Marx Dóri aranyérmet szerzett kombinációs kűrben, míg a soproni Kuslics Anna 3. helyen végzett szóló kategóriában. Kiválóan szerepeltek az Aqua SE növendékei is, Hungler Szabina Mercédesz szólóban 6., duóban pedig Ábrahám Jázmin Szonja oldalán a 4. helyet kaparintotta meg. A BVSC sportolói a csapat arany mellé még két 8. helyet is begyűjtöttek Takács Angéla, valamint a Belány Bodza – Bíró Blanka párosnak köszönhetően.

 

V. A.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek