2014 október 21.

Szerda esti pólóláz: FTC-OSC és Eger-Szolnok!

Szerdán összesen két, a harmadik fordulóból elhalasztott mérkőzésre kerül sor az E.ON férfi vízilabda ob I-ben. Egyre a fővárosban, egyre vidéken. Két mérkőzésre, de milyen két rangadóra! Egerben a bajnok játszik a tavalyi másodikkal, a Szolnokkal, a Népligetben pedig a Ferencváros az új bajnokságra alaposan megerősödött OSC-vel.

2014-2015 Fradi - Debrecen08

Négy veretlen csapat száll vízbe szerdán. A zöld-fehérek az OSC ellen maradnának hibátlanok

Mind a négy gárda veretlen, sőt, az Eger egyetlen döntetlenje mellett a többiek százszázalékosak. Márpedig szerdán valakiknek elvéreznek… A hétvégén az OSC és a Szolnok nagyot küzdött a Bajnokok Ligájában, és mindkét magyar együttes elérte célját. (A mai sorsoláson, a főtáblára jutásért pedig összekerült a két magyar együttes.) Az újbudaiak hazai környezetben csoportelsők lettek, a csúcsmeccsen az orosz Kazany gárdáját győzve le, az utolsó negyedben három gólos hátrányból fordítva egy fantasztikus meccsen. Három meccs, három győzelem, nehéz bárkit is kiemelni Vincze Balázs edző csapatából, olyan sok volt a jó teljesítmény. Ám a Fradi kemény falatnak ígérkezik, a bajnokságban eddig remek teljesítményt nyújtanak a zöld-fehérek.

A Szolnok ugyan kikapott a Kragujeváctól, így másodikként ment tovább, de előtte az olasz Posillipo Napolit tíz góllal verte. Cseh Sándor mester a vizipolo.hu-nak először arról beszélt, csalódott a második hely miatt: “Győznünk kellett volna, így nem lehetek elégedett, a Kragujevác elleni találkozó nagyon fontos volt. Egy fárasztó kirándulás, hosszú buszút után érkezünk meg Egerbe, ráadásul presztízsmeccsre. Sérültünk nincs, Kis és Tóth is felépült már, apró egészségügyi gondjaink vannak csak. A bajnokság más, mint a kupa, de nem szeretnénk hibázni.”

Az egriek részéről Dabrowski Norbert edző meghatározó játékosainak hiányát emelte ki honlapunknak: “Hárai Balázs és Biros Péter sérült, Erdélyi Balázs eltiltott, nélkülük nehezebb lesz. Mindkét csapat alakulgat, ráadásul a bajnokság elején járunk, szóval nehéz jósolni. Az biztos, hogy Egerben szerencsére szeretnek meccsre járni a szurkolók, minden támogatást megkapunk tőlük, de a tavalyi fináléban láthattunk, a hazai pálya nem minden. Annak örülnék, ha színvonalas találkozót láthatna a publikum szerda este.”

A program:

(október 22., szerda):

ZF-Eger–Szolnoki Dózsa-Közgép 18.15.
Ferencváros–A Híd-OSC 19 óra.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek