2015 december 20.

Szerb válogatott: Szavics gesztusa lenyűgözte játékosait

Dejan Szavics lett Szerbiában az év szövetségi kapitánya. A díjátadón nem feledkezett meg csapatáról…

dejanszavics dijatado

A szép gesztus! (Fotó: Nenad Negovanovics)

 

Mint beszámoltunk róla Dejan Szavics lett az Év szövetségi kapitánya Szerbiában. A pólócsapat pedig az Év válogatottja déli szomszédunknál.

Az ünnepélyes ceremónián Dejan Szavics meglepő, ugyanakkor szép gesztust tett csapatának, hiszen a zakója alá egy pólót vett fel, amin a vb-győztes válogatottja volt. A kép alá pedig “ennyi” volt írva: “Köszönöm.”

Természetesen játékosait meghatotta ez a gesztus. Egy csodálatos dolog volt ez. Savics egy top tréner, az egyik legjobb a világon. Nélküle nem lettünk volna azok, akik. A kölcsönös tisztelet és a mély bizalom volt a siker titka – fogalmazott Zsivko Gocics csapatkapitány. A válogatott balkezese Filip Filipovics is meghatódott: Ez a legnagyobb megelégedést jelenti számunkra, mikor azt láthatjuk, hogy mi is tettünk Dejan díjáért valamit. Andrea Prlainovics pedig így látta a szövetségi kapitány tettét: Különleges ember, éppen az ilyen dolgok miatt. Dusko Pijetlovics se mehetett el szó nélkül a gesztus mellett: Látható, hogy mi egy lelkes csapat vagyunk, mint egy nagy család. Van egy edzőnk, aki velünk van és, aki a legnehezebb helyzetekben is velünk lesz.

A szerbek Eb-felkészüléséről már írtunk. Először Barcelonába utaznak, majd otthon készülnek, végül január elején Athénba utaznak. Az Eb csoportban a válogatott a horvátokkal, a franciákkal és Máltával találkozik.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek