2016 augusztus 23.

Szerb válogatott: ilyen csak a mesében van, 19 évesen már mindent megnyert

Egy év alatt mindent megnyert a szerb válogatottal: olimpiát, vb-t, Eb-t és még szemtelenül fialal, hiszen 19 éves.

nikolajaksics01

Nikola Jaksics 19 évesen már mindent elért (Fotó: Zimbio)

A szerb póló egyik legnagyobb játékosa válhat belőle. Nikola Jaksics 8 évesen kezdett vízilabdázni a legendásan híres Partizan Belgrád kötelékében. Tehetsége hamar utat tört, hiszen az utánpótlás válogatottak mellett, az elmúlt évben egyre nagyobb szerepet kapott a felnőtteknél is.

A tavalyi kazanyi vb-n tagja volt Dejan Szavics együttesének, a 11-4-re megnyert döntőben 18 évesen gólt lőtt, majd idén januárban már Európa-bajnoki címet ünnepelhetett Belgrádban. Pár napja pedig az olimpiai bajnoki címet is megnyert a válogatottal. A játékos az élsport mellett a tanulást sem hanyagolja el, mint novemberben megírtuk nem utazott el Reccóba a csapattal, helyett vizsgájára készült.

Figyelemreméltó, hogy az egyetlen olyan játékos volt a mostani olimpiai bajnok szerb válogatottban, aki otthon játszott. Szeptembertől azonban könnyen lehet, hogy már nem a Partizán Belgrádot fogja erősíteni a bekk, ugyanis egyre több hírt lehet hallani, hogy a Jug Dubrovnikba igazol.

Érdekesség, hogy akár az alpheni junior vb-n is láthatjuk az olimpiai bajnokot, amely szeptember 11. és 18. között kerül megrendezésre a hollandiai városban.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek