2014 november 24.

Simone Sabbionit választották Európa legjobb ifjúsági sportolójának

Bakuban, az Európai Olimpiai Bizottság 43. kongresszusán választották meg Európa idei legjobb ifjúsági sportolóját. A jelöltek között szerepelt Nanjing kétszeres bajnoka, Szilágyi Liliána is, a rangos elismerést és a vele járó 12 ezer eurót végül a nagy vetélytárs olasz Simone Sabbioni nyerte.lilu

Lilu sportszerűen és udvariasan kommentálta a döntést, hiszen már attól is boldog volt, hogy tagja lehetett a jelöltek ötös fogatának. “Nagyszerű dolognak tartom, hogy a korosztályomban kimagasló teljesítményt nyújtó európai sportolók között Magyarországot képviselve az első öt között végeztem, ráadásul éppen azon a héten, amikor a 18. születésnapomhoz érkeztem. Különleges ajándék lett volna, ha én vehetem át a fődíjat, de most annak is őszintén örülni tudok, hogy az első helyet egy úszó társam érdemelte ki, akit ráadásul még ismerek is a nanjing-i ifjúsági olimpiáról, sőt, Kínában közös élményekben is volt részünk.”

Eredmények szempontjából rendkívül sikeres évet tudhat maga mögött a Kőbánya SC kétszeres ifjúsági olimpiai bajnoka, aki a 200 méteres pillangóúszásban ott elért 2:06.59-es idejével azóta is a nagy medencés világranglista harmadik helyén tanyázik. Ennek fényében a dohai rövid pályás világbajnokságon is szép eredményeket várhatunk tőle. “Szeretnék Turi Györggyel, a mesteremmel a lehető legjobban együttműködve, illetve egymást ismét jól kiegészítve a legtöbbet kihozni magamból az év utolsó nagy erőpróbáján. Az 50, a 100 és a 200 méteres pillangón három lehetőség áll előttem, és én úgy szeretnék Dohától elbúcsúzni, hogy az edzői tanácsokat megfogadva, és nagyot küzdve igazán jót sikerült versenyeznem.”

Nanjing-ban vrekordokat döntött, ennek ellenére távolról sem értékeli hibátlannak az ottani produkcióját. “A felvételeket nézve nehezen tudtam rájönni arra, hogy mitől is tudtam olyan gyorsan úszni. Nanjing óta folyamatosan azon dolgozunk az edzőmmel és a segítőtársaival, hogy a legapróbb hibákat is kiküszöböljük, mert a legszebb álmaim a jövő évi világbajnokságon, és a második olimpiámon csak így valósulhatnak meg. Nem vagyok egy mintaszerűen edző úszó, ezért nem is lehet könnyű velem, de Gyuri bácsival ezt az akadályt is le fogjuk küzdeni.”

Az úszóklasszis jövőre érettségizik, majd rögtön utána sikerrel szeretne felvételizni a jogi egyetemre. A kazanyi világbajnokság legfontosabb célkitűzése pedig az olimpiai kvóta megszerzése.

 

Forrás: Telekom Sporthír Szolgálat, MOB

V. A.

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek