2016 február 22.

Rio 2016: a műugró Gondos Flóra lemarad az olimpiáról

A műugró Gondos Flóra 3 méteren nem lesz ott a riói olimpián, mivel nem sikerült kvótát érő helyen végeznie az utolsó kvalifikációs verseny selejtezõjében, az idei ötkarikás játékok helyszínén zajló világkupán.gondos floravb2015
A hétfői viadalon a magyar versenyzőnek a legjobb 18 között kellett volna zárnia az 54 fős mezőnyből az elődöntőbe kerüléshez – az olimpiai induláshoz a számítások szerint legalább a 25. hely körül –, öt ugrására azonban 230,35 pontot kapott, amivel a 38. helyen zárt.

A magyar női toronyugróknak sem sikerült szombaton kvótát szerezniük, mivel Kormos Villő a 21., Reisinger Zsófia pedig a 33. lett a szám selejtezőjében. Teljesen azonban még nem veszett el minden remény arra, hogy mégis legyen magyar toronyugró az ötkarikás mezőnyben.
„Kormos Villőnek kilencven százalék esélye van rá, hogy indulhasson a riói olimpián. Igaz, hogy a 21. helye nem volt elég a továbbjutáshoz, ám mivel az előtte végzettek közül kettő is – egy amerikai és egy kanadai – kiesik, mert országuknak megvan a maximális két kvótája, a mi versenyzőnk két pozíciót előreugorva a 19. a teljes kvalifikációs rangsorban. Vagyis jelenleg ő az első számú tartalék, ezért bízom benne, hogy végül mégiscsak ott lehet Rióban.” – mondta Gémesi László, a hazai szövetség főtitkára hétfőn az MTI-nek.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek