2014 szeptember 06.

Rábólintottak – Október elején indul az új délszláv bajnokság

Tegnap megegyeztek a felek Zágrábban, így immár biztossá vált, hogy október elején útjára indul az új délszláv pontvadászat, amely a Triglav Regionális Liga nevet kapta…
2014 triglav regionalis liga

Tegnap összeült a Regionális Ligát vezető testület, hogy megvitassák azokat a még kérdéses pontokat, amik tisztázásra vártak. Nos, alig akadt ilyen, így gyorsan tető alá hozták a megegyezést, ami azt jelenti, hogy az Adria Liga helyett október 4-én elrajtol az új, immár Triglav Regionlis Liga néven futó délszláv bajnokság.

Annyi lényegi különbség lesz elődjéhez képest, hogy négy szerb csapat csatlakozik az új pontvadászathoz, így négy ország csapatai fognak megmérettetni a szériában.

Két nyolcas csoportra osztották a tizenhat együttest, itt főként az erősorrendre és a földrajzi elhelyezkedésre is ügyeltek. Az alapszakaszban minden csoportban oda/visszavágos mérkőzések lesznek. Innen a legjobb négy-négy együttes jut tovább, a középszakaszba. Itt ismét megfeleződik a mezőny és mint régen, a Bajnokok Ligájában volt következhet a Final Four.

Az új liga elnöke Perica Bukic, pozitívan tekint a jövőbe, és mint elmondta sikerült megegyezniük az egyik TV társasággal is, így sokkal többen láthatják a mérkőzéseket, mint eddig bármikor.

A jövőben pedig a szerb és a horvát felek azon fognak dolgozni, hogy a férfiakéhoz hasonlóan a nőknek is beinduljon egy erre a szisztémára épülő bajnokság.

A Triglav Regionális Liga alapszakaszának csoportbeosztása:

A csoport:

Primorje Rijeka (horvát)
Mladost Zagreb (horvát)
Budva (montenegrói)
POSK (horvát)
Jadran Split (horvát)
Branik Maribor (szlovén)
Radnicki Kragujevác (szerb)
Partizan  Belgrade (szerb)

B csoport:

Jug CO Dubrovnik (horvát)
Jadran Herceg Novi (montenegrói)
Mornar BS (horvát)
Primorac Kotor (montenegrói)
Medvescak (horvát)
Opatija (horvát)
Crvena Zvezda (szerb)
Vojvodina Novi Sad (szerb)

Fotó: hvs.hrHozzászólás jelenleg nem lehetséges.