2015 augusztus 16.

Petrovics Mátyás: Bizakodó vagyok

Női U20-as válogatottunk holnap kezdi meg a voloszi vb-t. Petrovics Mátyás azt reméli, hogy a lányok minél szebben búcsúznak az utánpótlás tornáktól.

noi u20-as valogatott01 96

Petrovics Mátyás a vizipolo.hu-nak:  Amit lehetett, azt elvégeztünk. Egy kis hiányérzet van bennem, ugyanis nagyon nehezen barátkozom meg ezzel a játékkal. Bárhogy is nézem a videókat, egyes elemzéseket, nekem hiányzik egy ember ebből a játékból. Ami a legfontosabb, hogy azt látom, a lányok megbarátkoztak ezzel a játékszisztémával és ez a fontos. A felkészülésünk ugyanúgy sikerült, mint amikor úgy tudtuk, hogy Mexikóban lesz a vb. Mihók Attiláéknak hála, nagyon köszönöm is nekik, hogy segítettek a kanadaiakat és az ausztrálokat vendégül látni. Gyakorlatilag zökkenőmentes volt a felkészülés. Annak örülök, hogy fizikálisan és fejben rendben van a csapat. Készülünk a csoportmeccsekre, amik úgy gondolom, egy kivételével nem lesznek nehezek. Jobban örültem volna, ha egy kicsit nehezebb ellenfelek ellen játszunk első körben. 

– Az új szabályok tükrében, kik lehetnek a vetélytársak?

P. M.: Igazán az erőviszonyokat kint látjuk majd meg, illetve azt, hogy a tavalyi eredmények mit érnek. Ugye nekünk van egy harmadik és egy negyedik helyünk a 2014-es évből, hogy egy az egyben átfordíthatóak-e ezek az eredmények, azok majd kiderülnek.  Úgy vélem, hogy azok az együttesek, akik felnőtt szinten jók, itt is jók lesznek.  Nagyon kíváncsian várom a brazilok elleni csoportmeccsünket, hiszen tavaly megverték Kanadát is.  A játékvezetői felfogás is érdekes lehet, sok kérdés felmerül: engedik-e a kemény játékot, vajon mennyi kiállítás lesz? Összességében nagyon remélem, hogy a felkészülésünk elég lehet egy jó eredményre. 

– Ez a jó eredmény, mit jelent? 

P. M.: Ez egy “kifutó korosztály”. A játékosok nagy részének ez lesz az utolsó utánpótlás tornája. Azt gondolom, hogy akkor lehetünk elégedettek, ha valamilyen éremmel tudunk hazajönni, minél szebbel. De én mindig csak a következő találkozóig látok el, egy meccsben gondolkozom, nem azt számítom, hogy jutunk el a négybe, ami Magyarországon mindig egy nagy vízválasztó, hanem azt, hogy addig például, hogy tudjuk tovább bővíteni magunkat. Remélem, sikerül minél szebb éremmel búcsúznia ennek a korosztálynak.

A magyar válogatott csoportmeccsei:

Augusztus 17., hétfő:
10:20 Magyarország-Dél-Afrikai köztársaság

Augusztus 18., kedd:
10:20 Magyarország-Új-Zéland

Augusztus 19., szerda:
17:20 Magyarország-Brazília

A vb csoportok:

A csoport: Nagy-Britannia, Japán, Görögország, Oroszország
B csoport: Magyarország, Új-Zéland, Dél-Afrika, Brazília
C csoport: Ausztrália, Olaszország, Kanada, Hollandia
D csoport: Ukrajna, Egyesült Államok, Spanyolország, Mexikó

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek