2015 augusztus 25.

Petrovics Mátyás: Nagyon hiányzott egy erős csoportmeccs

A női junior válogatott a hetedik helyen végzett a voloszi vb-n. Petrovics Mátyás szövetségi edzőt kértük egy rövid, villámértékelésre.

noi u20-as valogatott 96

Petrovics Mátyás a vizipolo.hu-nak: Rettenetesen hiányzott egy kemény meccs a negyeddöntő előtt. Ez egy nagyon fiatal társaság, ifi, junior korosztályról beszélünk, nincsenek arra felkészülve, hogy három könnyű csoportmeccs után, pihenőnappal tudjanak negyeddöntőt vívni. Itt csak az amerikaiak tudtak nyerni, mindenki más, aki szabadnapot kapott, az kikapott. Az első hét csapat között minimális különbségek vannak. A görögök óriási meglepetésre lettek ötödikek úgy, hogy toronymagas favoritok voltak.

– Az új szabályok milyen visszhangot kaptak?

P. M.: Minden szövetségi kapitány, akivel beszéltem nemzetiségtől függetlenül, nagyon, nagyon reménykedik, velem együtt abban, hogy az öt az öt elleni játék csak a mostani világversenyen volt érvényben, és soha többet nem lesz. Ez nem vízilabda, ez egy egészen más sportág.

– Reális ez a hetedik hely?

P. M.: Az eredmények tükrében igen, ezért mondtam, hogy nagyon hiányzott egy erős csoportmeccs, mert elsőként igazán a görögök ellen tudtuk megmutatni mire vagyunk képesek, de Görögországban igazából nem engedték, hogy megverjü. Látnunk kell azokat a pontokat, hogy miben kell erősödni, fejlődni a magyar női vízilabdának. Nagyon komoly feladatainak lesznek az elkövetkezendő időkben. Sok dolgot meg kell vitattnunk, és másképp kell csinálnunk.

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek