2015 június 10.

Péntektől Settecolli a Benedek-csapattal

A magyar férfi vízilabdaválogatott négycsapatos nemzetközi tornán vesz részt péntektől vasárnapig Rómában, az ellenfelek az Egyesült Államok, Horvátország és a házigazdák.

 piscine-foro-italico-roma

Olasz hírek szerint a hagyományos Settecolli elnevezésű rendezvényen úszó- és vízilabdaversenyek lesznek. A magyar válogatott kedden este utazott el a tornára, amelyet a Foro Italico sportközpontban rendeznek. A mieink felkészüléséről korábban részletesen írtunk.

Rómában ott lesz az olimpiai címvédő, vagyis Horvátország, és a világbajnoki első, vagyis Magyarország egyaránt. Ez a két csapat majd a zárónapon, vasárnap délután 15 órától találkozik egymással. Érdekesség, hogy a két együttes a nyári világliga-döntőn illetve a világbajnokságon is biztosan találkozik egymással a sorsolás szeszélye folytán. A magyar csapat két meccset a nyitott uszodában vív meg, a harmadikat a fedettben.

A magyar válogatott 18-as kerete:

Kapusok: Decker Attila, Lévai Márton, Nagy Viktor.

Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Jansik Dávid, Madaras Norbert, Manhercz Krisztián, Német Toni, Salamon Ferenc, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton.

Az olaszok is közzétették már keretüket a tornára:

Marco Del Lungo, Nicholas Presciutti (mindkettő AN Brescia), Fabio Baraldi, Alessandro Velotto (mindkettő CC Napoli), Valentino Gallo, Vincenzo Renzuto Iodice (mindkettő CN Posillipo), Stefano Luongo (Carpisa Yamamay Acquachiara), Tommaso Busilacchi (Como Nuoto), Matteo Aicardi, Francesco Di Fulvio, Pietro Figlioli, Andrea Fondelli, Massimo Giacoppo, Alex Giorgetti, Stefano Tempesti, Niccolò Gitto (mindannyian Pro Recco),  Giacomo Bini (BPM Sport Management).

A torna programja

Nemzetközi férfi vízilabdatorna, Róma

Június 12., péntek:

19.20: Egyesült Államok-Magyarország

20.40: Olaszország-Horvátország

Június 13., szombat:

19.45: Magyarország-Olaszország

21.00: Horvátország-Egyesült Államok

Június 14., vasárnap:

15.00: Horvátország-Magyarország

19.30: Olaszország-Egyesült Államok

Gy. Zs.

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek